9 Юли, 2012 12:12 1 716 1

Sofia Rocks 2012. Ден втори

  • sofia rocks

С разочарование за голяма част от феновете започна втория ден на Sofia Rocks 2012. След осезаемата липса на Godsmack пред първия ден, сега се оказа, че на сцената няма да се появят и Iggy Pop & The Stooges.

Малко след 15 ч. фестивалът беше открит с българските групи Der Hunds и D2, добре посрещнати от публиката.

Първото чуждестранно име за деня бяха американците Ugly Kid Joe, които раздвижиха публиката, въпреки, че отдавна не са имали нов албум.

Within Temptation и Kaiser Chiefs допълниха картината, въпреки стиловите разлики между тях.

За огромна изненада на всички Аксел Роуз и компания не само че не закъсняха с два часа и половина, но и подраниха с десетина минути и забиха мощно с Welcome to the Jungle. След това Guns N' Roses изсвириха парчетата от дълго записвания албум Chinese Democracy, които определено не бяха познати на по-голямата част от публиката.

В крайна сметка обаче бандата се върна към корените си и зарадва феновете си с дълго очакваните парчета от двойният албум Use Your Illusion, който ги изстреля в орбитата на световната популярност през 1991 г.

С много фойерверки и традиционният край с Paradise City приключи концерта на една от най-дълго чаканите групи в България (след Ролинг Стоунс, може би).

Равносметката - 3-часовият концерт на Guns N' Roses безспорно ще бъде едно от събитията в рок календара за 2012. И музикантите, и Аксел се раздадоха като за последно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sa6oturboto

    0 0 Отговор
    Само хора, които не са присъствали ще критикуват. Концерта беше епичен!