Last news in Fakti

16 Юли, 2012 10:20 1 419 0

Бонус за джет

  • бонус-
  • джет

Джетовете на южния плаж в курорта Слънчев бряг това лято са с 5 минути бонус. Разходката за 10 платени минути върху вълните продължава 15. Другата добра новина за тазгодишния плаж е, че цените на водните мотори са като миналогодишните и не са мръднали и с лев нагоре.
Най-любопитните морски атракции на плажа са парасейлинга, сърфа, подводното гмуркане. Дълбочинното гмуркане отново е един от летните хитове тази година. Разходката за начинаещите е задължително с водолаз - инструктор и пълна водолазна екипировка. Може да се направи гмуркане до потънал кораб.
За любителите на адреналина на южния плаж има и парасейлинг. Управителят на плажа Кирил Спасов каза, че чужденците полудяват по удоволствието да полетят с воден парашут. Цената е 50 лева. На по-страхливите спасителите препоръчват любимата атракция на младежите - разходка в морето с надуваем банан за 15 лева. Срещу 20 лева пък туристите пощуряват от кеф, порейки вълните с ринго балон, който се тегли от скутер. Екстремно преживяване сред чуждестранните и българските туристи е и сърфа. Водните колела също са много търсени. Там не се изискват специални умения.
Южният плаж е мечтана почивка с множество атракции топ класа. Нощният живот в откритите заведения и масовите партита до брега също са много търсени от българи и чужденци. Пиковите месеци са юли и август. Първото парти е на 27 юли.
Тази година освен руски и скандинавски туристи, на плажа има и засилено присъствие на израелски и румънски гости. Явно всички онези държави, от които едно време идваха много туристи, сега виждат плажа в Слънчев бряг като една модерна и атрактивна европейска пясъчна зона, каза Спасов.

Южната ивица е с дължина 1 километър. На нея за сигурността на летовниците се грижат 22 –ма спасители. Концесионерът на южният плаж е категоричен, че се спазва изискването за зони без платени чадъри, където всеки може да забие в пясъка собствена сянка.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА