25 Януари, 2020 09:21 8 039 12

Защо се слага монета във фризера преди пътешествие?

  • монета-
  • фризер-
  • пътешествие

Това ще ви помогне да разберете дали във ваше отсъствие е спирал тока

Защо се слага монета във фризера преди пътешествие? - 1
Снимка: Shutterstock

Блогърката Наталия Ростова споделя за странен трик, който може да ви покаже какво се е случвало в дома ви, докато пътувате.

"На тази хитрост ме научи моя приятелка - пътешественичка от Англия, която често напуска дома си, обикаляйки различни кътчета по света. Самата тя пък откраднала идеята от своя съседка.

Оказва се, че много хора винаги слагат във фризера монета, когато се налага да напуснат жилището си за по-дълъг период от време. Смисълът на това е съвсем простичък и в същото време - гениален.

Монетата, оставена във фризера, ще ви помогне да разберете дали във ваше отсъствие е имало сривове в електричеството и колко време са продължавали те.

Обикновено, когато пътувам за някъде, например за седмица, изключвам в жилището си всички електрически уреди, освен хладилника, защото там винаги остават продукти.

За да бъда уверена в това, че електричеството в мое отсъствие не е било спирано за по-дълго време и храната в хладилника не е развалена, оставям във фризера монета.

Просто наливам в неголям контейнер вода, замразявам я, а след това слагам монетата върху леда и я вкарвам обратно във фризера.

След като се завърна в къщи, първата ми работа е да проверя монетата. Ако тя си лежи върху леда - значи всичко е наред и токът не е бил спиран. Ако я няма на повърхността на леда, значи електричеството все пак е било прекъсвано. Ако монетата не е потънала по-надълбоко, е спирано за съвсем кратко време.

Но ако все пак монетата е на дъното на контейнера, значи ток не е имало дълго време, след като ледът е успял да се размрази.

Тогава значи, че продуктите, които съм оставила, по всяка вероятност са развалени и е опасно да ги употребявам, дори и тези от фризера."


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 никой

    36 12 Отговор
    е па моя фризер ако спре тока 24 часа поддържа температурата.после още поне 24часа докато почне нещо да се размразява вътре.неуместна статия
  • 2 Нищо не разбиращ

    37 6 Отговор
    Така или иначе в България всички продукти са боклуци и не са за купуване.
  • 3 това е

    23 7 Отговор
    поредната идиотщина
  • 4 мечо

    6 8 Отговор
    ние имами един хладилник мрас приложим ли е трикат да уставим монета та или не е кажете молия защтото токат пустояно спира това никаде го нияма
  • 5 В моя фризер

    1 6 Отговор
    Е умрело нещо и смърди ... го не вкювайте
  • 6 Цък

    29 2 Отговор
    От тази статия си правя извода, че във Великобритания редовно спира тока и то с дни
  • 7 гост

    12 1 Отговор
    Убеждавам се че идиотите стават все повече и повече и търсят някакво внимание пишеики глупости в нета хахахаха ако заминавам за някъде от какъв зор ще оставям храна в хладилника
  • 8 Немо

    8 2 Отговор
    Да се яде храна, която е преседяла седмица в хладилник, не е полезно въобще. Не знам как се хранят тия хора. Не се оставя нищо в хладилник за повече от 2-3 дни. После трябва да се изхвърли, тъй като в старата храна се развиват гъбички.
  • 9 Рашка

    2 1 Отговор
    Това си нейна измишльотина и не ми допадна...!
  • 10 хухан

    5 1 Отговор
    пълна тъпотия
  • 11 Черната утайка

    3 1 Отговор
    Тия руските умствено изостанали статийки са забавни, особено като се преведат звучат като за хора които гледат нова тв и подават сигнали за нередности във фейсбук или си купуват намалени палта оттам.
  • 12 боцмана

    18 0 Отговор
    Като се прибереш , ако го няма хладилника , сигурно са ти идвали на гости мургавите.