Тази лесна и вкусна рецепта много наподобява пататника, типичен за Родопите, но е една идея по-здравословно и леко за храносмилането. С нея ще превърнете едно традиционно ястие, като баницата, в нещо малко по-различно.
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
1 кг. картофи
щипка сол
1 глава лук
масло
зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги обелете. Намачкайте ги с вилица. Запържете ситно нарязания лук в 3 супени лъжици зехтин. Добавете зехтина с лука към картофите и разбъркайте добре.
В предварително намазана тавичка сложете първата кора. Върху нея сложете от сместа и покрийте с няколко резенчета масло. Сложете и втората кора и направете същото с останалата картофена смес. Завършете баницата с третата кора, като върху нея сложете само масло. Изпечете за 30 минути на 180 градуса на предварително загрята фурна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Рошко
10:13 08.02.2020
2 Johansson
💩💩💩
10:22 08.02.2020
3 Каледония
10:57 08.02.2020
4 шеВ Стоянчев
11:04 08.02.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Шляхтиц
12:34 08.02.2020
7 В никакъв случай...!
14:36 08.02.2020