„Снежанка“ или още известна като сух таратор е българска традиционна салата. Тя възниква като изделие на „Балкантурист“ в края на 1970-те години. Подобна е на гръцката салата дзадзики.
Сред кулинарите съществува спор дали салата "Снежанка" се приготвя с кисели краставички или с пресни краставици. И двата варианта на имат своите почитатели, но класическата салата "Снежанка" се приготвя с кисели краставички.
Необходими продукти:
1 буркан кисели краставички
1/3 чаена чаша смлени орехи
3 скилидки чесън
1/3 връзка копър
500 грама цедено кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарежете краставичките на ситни кубчета и ги изсипете в голяма купа. Към ситно нарязаните кисели краставички добавете смлените орехи, почистените и счукани скилидки чесън, както и ситно нарязания копър. Разбъркайте добре. Ако киселите краставички са достатъчно солени, не е необходимо да се добавя допълнително сол.
Към ситно нарязаните продукти добавете и цеденото кисело мляко. Може да използвате както готово цедено кисело мляко, така и такова приготвено от вас. Независимо какво кисело мляко използвате, то задължително следва да е достатъчно гъсто и отцедено от излишната течност, за да остане салатата "Снежанка" стегната.
Разбъркайте добре салатата. Ако не сервирате салатата веднага след приготвяне, то задължително я съхранявайте в затворен съд в хладилник.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 боцмана
10:08 13.02.2020
2 Дорина Чепишева Пирд
10:19 13.02.2020
3 Коmapak
10:39 13.02.2020
4 Лорчето от красивия град...!
11:36 13.02.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Полезно
12:43 07.10.2020