27 Юли, 2012 08:18 1 166 0

Нова надежда за лечение на СПИН

  • спин-
  • хив
Нова надежда за лечение на СПИН - 1
Снимка: БГНЕС

 

Три изследвания, представени на 19-та Международна конференция за СПИН във Вашингтон, може да открият нов път за лечението на инфекцията, смятат учени, като подчертават, че вероятно ще са нужни 10 години, за да се надяваме на пробив, предаде АП.

Първото изследване е върху група пациенти във Франция, заразени с вируса на СПИН, които са били поставени малко след инфектирането си (8-10 седмици) на антиретровирусна терапия в продължение на почти три години. Те продължили да контролират инфекцията си шест години след лечението, подобно на серопозитивните, които по естествен начин се справят с вируса.

Второто изследване е проведено от двама серопозитивни мъже, които били подложени на антивирусна терапия и не показали нито един признак за инфекция с ХИВ съответно 8 и 17 месеца след като им бил присаден костен мозък за лечението на левкемия.

Третото клинично изследване, споменато пред пресата от главния си автор, д-р Дейвид Марголис от Университета на Северна Каролина, е приложил лечение срещу рак на лимфните жлези с "Вориностат" при осем серопозитивни мъже на антиретровирусна терапия.

Този медикамент против рак е успял да открие ХИВ, който се намира в латентно състояние в клетките на имунната система. Това изследване, публикувано в британското списание "Нейчър", открива пътя към нови подходи за унищожаване на вируса на СПИН. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА