Учени от Харвард са установили кой продукт намалява риска от инфаркт.
Изследователите провели серия от изследвания в продължение на повече от 24 години.
В тях са взели участие около 100 000 души.
Според резултатите от проучването, половин лъжица зехтин на ден намалява с 20% риска от сърдечен удар.
"Предишни проучвания свързват високата консумация на зехтин с по-добро сърдечносъдово здраве, особено в средиземноморските страни, където консумацията на зехтин е доста по-висока в сравнение с тази в САЩ", каза д-р Марта Гуаш-Фере, един от ръководителите на изследването.
Доброволците отговаряли на въпроси за храненето си на всеки четири години.
Експертите стигнали до заключение, че тези участници, които консумирали по поне половин супена лъжица зехтин дневно, са по-малко изложени на риск от сърдечно-съдови заболявания.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Кокорчо
07:16 11.03.2020
2 инж технолог по хранене
Коментиран от #11
07:22 11.03.2020
3 Чесънът и чистата вода
Коментиран от #5
07:23 11.03.2020
4 Pompev
07:36 11.03.2020
5 Pompev/...
До коментар #3 от "Чесънът и чистата вода":
При баце ли?07:37 11.03.2020
6 цербер
07:53 11.03.2020
7 цербер
07:54 11.03.2020
8 Враца Баце
08:06 11.03.2020
9 тралала
08:22 11.03.2020
10 ДОКО
09:07 11.03.2020
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Тошо Куестио
11:28 13.03.2020