Last news in Fakti

19 Август, 2012 14:44 1 973 0

Фокателеп омагьосаха публиката на Беглика

  • беглика-
  • беглика фест

Куче гений събира разделно боклука

С уникално шоу, визия и вокал Фокателеп взривиха беглишката публика след наситения фестивален ден. Групата, базирана в Будапеща съчета по необикнове начин псайкъделик звученето с автентичния български, унгарски и ромски фолклор. Вокалът на групата, чийто лидер е българинът Емил Билярски – Анна-Мария Олах впечатли над 2000-те гости на фестивала от цялата страна, Европа и Азия с невероятно сценично поведение, външен вид и най-вече с уникалния си глас и изпълнение, съобщават организаторите на Беглика фест.

За пръв път пред публика, Фокателеп изпълниха парчето си “REAL”. Този реверанс към българската публика,която бе и първата да го види онлайн преди фестивала, очарова феновете на world – звученето и бреговете на язовир Голям Беглик избухнаха в танци.

Беглишката публика показа завидно високо ниво на активност предвид натоварения с приятни занимания ден – над 40 работилни и уъркшопи посрещнаха само в съботния ден поляните на местност Батлъбоаз в Западни Родопи. Докато те се провеждаха, участниците можеха да гледат на заден фон как плават водните таксита, които транспортираха гостите на фестивала. 

По време на всички организирани, полу-органзирани и спонатнни занимания поляните бяха огласяни от сцената, качена на дървото на Chill Station и техните ди джеи в ембиънт, реге и хаус. Едновременно с това, гостите на фестивала можеха да гледат цирковото предстaвление на Beglika Circus Crew, чиято черешка несъмнено беше въздушната акробатика и страхотните жонгльорски умения, малко по-рано пък интерсът на по-малките предизвика танцово представление “За пчелите и хората” - посветено на проблемите, които днешната цивилизация причинява на функционирането на пчелите по цял свят. От най-посещаваните и обичани от деца и родители места на феста се оказа пък горската детска градина, в която самов съботния ден вдъхновяваше над 40 деца;

За всички пък имаше кънг-фу, уроци по Ци Гун, африкански танци, народни песни, смехо-йога, сттоителство с кирпич и слама, читалня за неконвенционално земеделие, работилница за усмивки, масажи, ленд-арт работилница и йога.
За по-активните и спортни натури пък магичните поляни предлагаха яздене на коне, въжена градина и есктремно “въжено махало”, и възможност да погледнат на язовира през нови очи като поплуват с лодки.

За храната на феста се грижат повече от 10 малки фестивални ресторантчета с разнообразна храна от местни производители. Овчето сирене от малка семейна мандра в село Момчиловци беше хит сред търсещите истински вкусови приключения гости .

След впечатляващото откриване на фестивала с оркестър 101 каба – гайди и звезднте изпълнения на поляците от Етномалия и британката Penny metal първия ден и наситената програма в събота, музикаланта програма няма да се изложи и в неделя, когато на сцената ще излязат и белградчаните от BICIKL.

Междувременно една от най-приятните изненади на феста се оказаха свързани с боклука – добре известнят лабрадор Елмо от сериала “Женени с деца” (Бг) показа нагледно, че всичко е въпрс на дресировка и показ акоронния си номер – събиране на отпадъци и...полагането им в кошчето/чувала за боклук. Нужна му е обаче допълнителна дресировка установиха добровлците на феста от Испания и Гърция, които отговарят за разделното събиране на боклука. В неделя ще стане известен и облика на така очаквания Боклукозавър,който ще се роди от фестивални отпадъци.

В неделя програмата продължава с пълна сила – в неделната сутрин феновете на “състезанието по отприщеност” -  “Луда пепруда” можеха да изпробват възможността сами да си изработят крила, с които да задвижват лодка и да се придвижат в ръкава на язовира до фестивалната зона размахвайки ги. Както винаги традиционното състезание се организира от парапланеристите от “Лети независим”.

Освен продължаващите уъркшопи и работилници, в последния ден на фестивала ще се събират и предложенията на публиката му за подобряването и развитието на фестивала на “Дървото на идеите”, което от Сдружение “Фабрика за идеи ” посадиха на магичната фестивалана зона – те ще бъдат събрани и обсъдени с най-върлите фенове на феста, един ден след официалния му край за 2012.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА