20 Август, 2012 10:34 1 014 1

Убиецът на Джон Ленън пак иска свобода

  • джон ленън-
  • марк чапман-
  • затвор

Убиецът на легендарния Джон Ленън отново поиска да излезе на свобода. 57-годишният Марк Чампан ще пробва за седми път да получи разрешение да излезе от затвора. Решението на съда в Ню Йорк се чака до края на седмицата, предаде в. „Дейли Телеграф“.

Предстои тайно изслушване на тексасеца с психически отклонения, който направи пълни самопризнания за шокиращото убийство от 1980 година. Чапман излежа наказанието си от 20 години, но съдът постоянно отхвърля молбите му да бъде освободен.

Един от най-влиятелните музиканти в цял свят, Джон Ленън бе застрелян с четири куршума в гърба пред дома си на 8 декември 1980 година. Тогава бившият вече „Бийтълс“ твореше в звукозаписно студио в Манхатън, където и живееше.

10 години по-късно Чапман заяви, че застрелвайки го, е убил невинността.

Джон Уинстън Оно Ленън е английски рок музикант и автор на песни, общественик, художник, актьор и писател. Той е съосновател на световноизвестната британска група Бийтълс и, заедно с Пол Маккартни, е съавтор на повечето нейни песни. След разпадането на Бийтълс продължава с успешна солова кариера, издавайки емблематични песни, като „Give Peace a Chance“ и „Imagine“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    0 0 Отговор
    Да продължава да гние в затвора.