Last news in Fakti

23 Август, 2012 21:47 1 562 0

Убиецът на Джон Ленън остава в затвора

  • джон ленън-
  • марк чапман-
  • йоко оно

57-годишният Марк Чампан, който застреля музикалната икона Джон Ленън, остава зад решетките, съобщи „Ню Йорк Дейли Нюз”. Преди дни тексасецът с психични проблеми пробва за седми път да получи разрешение да излезе от затвора, но съдът в Ню Йорк отново му отказа. Така убиецът ще продължи да бъде в затвора поне още две години.

Мъжът твърди, че се е покаял за стореното и преоткрил вярата в Бога, докато в затвора.

Той вече излежа наказанието си от 20 години, но съдът постоянно отхвърля молбите му да бъде освободен, тъй като е считан за обществено опасен. Това твърди и вдовицата на легендарния „Бийтълс” Йоко Оно.

Чапман пълни самопризнания за шокиращото убийство от 1980 година. Твърди, че Джон Ленън би му простил. Признава, че искал да убие известна личност, за да стане и той известен. Една от мишените му била Елизабет Тейлър.

Джон Ленън бе застрелян с четири куршума в гърба пред дома си на 8 декември 1980 година. Тогава бившият вече „Бийтълс“ твореше в звукозаписно студио в Манхатън, където и живееше.

10 години по-късно Чапман заяви, че застрелвайки го, е убил невинността.

Джон Уинстън Оно Ленън е английски рок музикант и автор на песни, общественик, художник, актьор и писател. Той е съосновател на световноизвестната британска група Бийтълс и, заедно с Пол Маккартни, е съавтор на повечето нейни песни. След разпадането на Бийтълс продължава с успешна солова кариера, издавайки емблематични песни, като „Give Peace a Chance“ и „Imagine“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА