Last news in Fakti

15 Април, 2020 09:30 7 396 7

5 варианта да преобразите старата маса

  • маса-
  • боядисване-
  • стари мебели-
  • ремонт

Боядисване или освежаване с фолио са два от тях

5 варианта да преобразите старата маса - 1
Снимка: Shutterstock

С времето масата придобива съвсем различен вид от този, в който сте я закупили. Някои маси изглеждат похабени и износени, но в същото време остават здрави и стабилни. Ето няколко идеи как да освежите старата маса.

Вариант 1 - боядисване

Обикновеното боядисване прави чудеса със старата маса, пише rozali.com. Ако искате да промените облика ѝ и да сте в крак с тенденциите в декора, сега е моментът да експериментирате. Боядисайте масата в ярък цвят вместо в обичайното кафяво. Подходящи за целта са жълтото, електриковото синьо, виолетовото лилаво, изумрудено зеленото. По желание може да се опитате да постигнете омбре ефект или да боядисате масата в пастелни цветове на дъгата, ако плотът ѝ се състои от отделни летви.

Вариант 2 - освежаване с фолио

Фолиото също е лесен и икономичен вариант за освежаване на старата маса. Може да се купи на метър или на готова ролка от всички големи хипермаркети със сектор "За дома". Единственото, което се изисква от вас, е да сте изключително прецизни и внимателни, за да не поставите фолиото на криво при залепянето.

Вариант 3 - ретро ефект

Ретро ефектът за освежаване на старата маса е подходящ за любителите на винтидж стила и френския декор. Майсторите имат куп техники, с които постигат ретро похабения ефект, но ние ви даваме най-използвания и лесния от тях. Боядисайте масата в тъмен цвят и оставете боята да изсъхне. След това нанесете втори пласт боя, но този път бяла, и отново изчакайте да изсъхне. Вземете обикновена шкурка и започнете да търкате по плота на масата, така че да се получат линии и да личи, че под белия цвят се крие друг. Почистете масата от създалите се прашинки и лакирайте, за да запечатате ефекта.

Вариант 4 - с дантела и спрей

Оригинален и лесен начин за освежаване на старата маса. След като сте я боядисали в някакъв по-тъмен цвят и сте изчакали боята да изсъхне, покрийте масата с парчета дантела. Вземете спрей в друг по-светъл от основата цвят и започнете да оцветявате "шаблона".

Вариант 5 - декор с думи

С помощта на шаблон, отпечатайте любимата си забавна фраза за дома или някой вдъхновяващ цитат от книга върху боядисаната в бяло стара маса. Другият вариант е да го изпишете, но това начинание със сигурност ще ви отнеме повече време.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    6 2 Отговор
    Прозвуча ми като стара жена да преобразиш в млада ,но масата май подлежи на преобразяване,само.дано не трябват много средства...!
  • 2 Защо като имаш стара маса не я изхвърлиш

    2 7 Отговор
    Ами защото ти от масата си още по зле..!
  • 3 гладен студент

    6 1 Отговор
    Вени, казвай, какво ще слагаме днес на масата.
  • 4 лесно е

    2 0 Отговор
    Доверете се на професионалните дървояди на Редбул!
  • 5 Д-р Пси

    2 0 Отговор
    Това е работа за ония пациент "Обичам MILF-ки" той си пада по стъргане и мазане на стари неща !
  • 6 приятелски съвет

    3 2 Отговор
    покрийте масата с парчета дантела. Дантелата вземете от гардероба на Фил Киркоров.
  • 7 глоги

    6 0 Отговор
    Блондинка пита хирург:
    - Кога ще мога да правя с*кс?
    - Не знам, за пръв път ми задават такъв въпрос след операция на сливици!