23 Април, 2020 14:06 7 894 6

На кето диета сте, но не отслабвате

  • кетонна диета-
  • кето диета-
  • отслабване-
  • съвети

Диетата придоби голяма популярност заради ефекта си вързху здравето и физическото състояние на много хора

На кето диета сте, но не отслабвате - 1
Снимка: shutterstock

Кето диетата придоби голяма популярност, защото много хора отслабнаха и подобриха здравето си благодарение на нея.

Въпреки това, не всеки, който спазва тази диета, губи тегло, така че някои спират да вярват в ефективността ѝ след няколко месеца. Ако не постигнете целта си, може да се наложи да направите промени в менюто или да говорите с регистриран диетолог.

Уверете се, че сте в кетоза

Основната точка на кето диетата е да изпратите тялото си в състояние на кетоза. Тогава метаболизмът ви се променя и започва да топи мазнини вместо въглехидрати, за да осигури на тялото достатъчно енергия.

Трябва обаче внимателно да планирате как ще доведете тялото си до състояние на кетоза. Вашата кето диета трябва да се състои от 60% - 75% мазнини, 20% - 30% протеини и 5 - 10% въглехидрати.

Можете да проверите дали наистина сте в кетоза с домашен тест за урина, който можете да намерите в аптеките. Тези тестове разкриват кетони, вещества, които черният дроб произвежда по време на преработката на мазнини. Трябва да сте наясно, че кетозата няма да ви помогне да отслабнете, ако продължите да изгаряте твърде много калории, казва диетологът Скот Кийтли.

Повечето хора отслабват с помощта на кето диета, защото я практикуват правилно

Ако хората спазват диета, много рядко е да не отслабнат. Но за отслабване с кето диета важи същото правило като за всички останали диети. Трябва да изгорите повече калории през деня, отколкото приемате. Ограниченията не трябва да са крайни, но трябва да имате калориен дефицит. Кетозата прави това малко по-лесно, защото намалява апетита ви, така че имате по-малък шанс да преядете.

Ако намалите приема на калории твърде много, на по-малко от 1200 калории дневно, можете също да забавите загубата на тегло. Недостатъчното хранене може да доведе тялото ви до глад, при което тялото се забавя и по този начин забавя загубата на тегло.

Целта е постигната

Въпреки че поддържате метаболизма си, с течение на времето тялото ви може да спре да отслабва. Докато намаляте калориите и губите излишни килограми, тялото ви ще се приспособи към новото състояние и ще се нуждае от по-малко калории, за да функционира нормално.

Кийтли смята, че всички, които практикуват кето диета, не трябва да използват кантара като единствената мярка за напредък. Когато изгаряте мазнини и изграждате мускулна маса, можете да постигнете минимално наддаване на тегло. Да стоиш на кантара и да гледаш как наддаваш тегло, вместо да отслабваш, може да те изплаши без значение какво се случва с тялото ти.

В крайна сметка кето диетата е доста строга. Ако искате да опитате тази диета, трябва да потърсите съветите на вашия лекар преди, по време и след вашата кето диета.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    2 5 Отговор
    Ква е тая простотия веее!!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Радо

    6 2 Отговор
    Туй тай-модерният начин на отслабване сега ве!!!....мааш сланина и джумерки и слабееж!!!
  • 3 Пенчо питанката

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Нито е за габровци, нито за варненци
  • 4 Обед араП яракус

    4 2 Отговор
    Яжте фурми и ще отслабнете
  • 5 инж технолог по хранене

    2 0 Отговор
    Трябва обаче внимателно да планирате как ще доведете тялото си до състояние на кетоза." До състояние на тромбоза и до състояние на рак на черния дроб.
  • 6 В никакъв случсй

    0 0 Отговор
    Това става и диабет..! (Има доста дебели хора, но от болести и това е почти неспасяемо..! Има хора са се виждали и в двете състояния, но ако си млад, здрав и закръглен, има си други по добри начини за отслабване...!)