Last news in Fakti

21 Май, 2020 18:29 3 684 7

Скритите послания в татуировките на Анджелина Джоли

  • анджелина джоли-
  • татуировки-
  • значение-
  • симвлика-
  • актриса

Два реда арабски текст, изписан малко след двойната ѝ мастектомия, се намира на дясната ръка на звездата

Скритите послания в татуировките на Анджелина Джоли - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Актрисата Анджелина Джоли обожава татуировките и демонстрира тази своя страст без задръжки. През годините актрисата се сдоби с множество рисунки по кожата, някои премахна, други пък промени. Рисунките по изкусителното тяло на Анджелина вече са може би около 20. В тях са вплетени мистични символи, езотерични мотиви, както и сюжети от будизма.

Последната татуировка, с която звездата се украси, беше мистично писмо на гърба си, съчетаващо букви, символи, геометрични и животински форми. Посланието включва и четирите елемента - вода, въздух, земя и огън. Най-новата рисунка на Джоли беше направена от татуист в Камбоджа малко преди обявяването на развода с Брад Пит през 2017 година. Така той се съчета с надписа "Знай си правата", който е изписан с готически шрифт и е една от първите ѝ татуировки, направена през 2004 година.

До писмото е и будисткото заклинание, изрисувано през 2003 година в чест на осиновения ѝ син Мадокс. До тези татуси се разполага и бенгалският тигър, който беше направен в хотел в Банкок. За повечето от тези рисунки е използвана по-болезнената технология с метален кол, а не пистолет за татуиране.

През 2016 година на гърба на звездата се появиха се появиха още мистични татуировки - дизайн на будистки храм и древни будистки мантри за щастие и богатство.

Географските координата на лявата ѝ ръка пък се появиха, след като звездата премахна татуировка с дракон и името на бившия и съпруг Били Боб Торнтън. Това са координатите на месторождението на децата ѝ, а през 2016 се появиха и координати мястото на раждане на Брад Пит край Оклахома. На лявата ѝ китка пък има нарисувана руна. Малко-по нагоре по-същата ръка може да се забележи и татуираното римско число 13, към което по-късно добавя V MCMXL - датата 13 май 1940 е в историята с известната реч на Уинстън Чърчил, в която той казва: „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот“.

Два реда арабски текст, изписан малко след двойната ѝ мастектомия, се намира на дясната ръка на Анджелина. Татуировката е направена е през 2013 г.

Черният кръст на корема ѝ пък покрива една от старите татуировки на малък дракон, която си прави в Амстердам. До символа стои латинската фраза „Quod me nutrit me destruit“ или "Това, което ме храни, ме унищожава".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Transpocalypse

    11 5 Отговор
    Все някъде пише, че е клъцнала макарите.
  • 2 грешка в системата

    24 5 Отговор
    Отишла в супера да пазарува и баркод машинката случайно я маркирала, като "замразена скумрия"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Всичко

    4 4 Отговор
    Е суета!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 йокин

    1 1 Отговор
    От татуси,НЕМА ТЯЛО.
  • 7 йокин

    1 1 Отговор
    От татуси,НЕМА ТЯЛО.