Last news in Fakti

1 Юни, 2020 11:33 8 911 34

Голяма наша звезда разказва: Живях без ток и в мизерия

  • звезда-
  • опера-
  • певица-
  • мизерия-
  • бедност-
  • електричество-
  • удобства-
  • трудно

Оперната певица Соня Йончева е преминала през лишения, но това не я е спряло по пътя към върха

Голяма наша звезда разказва: Живях без ток и в мизерия - 1
Снимка: БГНЕС

Една от най-големите световни оперни звезди Соня Йончева сега живее като принцеса в огромната си къща в Швейцария, за каквато не е смеела и да мечтае като дете от пловдивския квартал "Кючук Париж".

Соня си спомня за лишенията, в които е живяла в миналото, от които тръпки ни побиват. Никой не е очаквал, че ще може да се измъкне от мизерията и да постигне подобни успехи, на каквито се радва в наши дни,

"Бяхме семейство от по-бедната група на България и живеехме в един много малък апартамент, около 40 квадрата. Спомням си как токът спираше за няколко часа през няколко часа, а ние с брат ми се упражнявахме на пианото на свещи. Винаги сме се чудили на майка ни - как купува пиано, за да можем да свирим с брат ми, а по това време вкъщи нямахме какво да ядем", разказва Соня, цитирана от Шоу Блиц.

Кариерата си тя дължи именно на майка си Теменуга, която с цената на огромни лишения купува пиано, на което свирят децата ѝ. Братът на прочутото сопрано - Марин, днес също е оперен певец в Швейцария, а мнозина помнят, че той е победителят в единственият сезон на риалити шоуто Стар Академи у нас.

So nice to be on stage with my bro’ @marinpetkovyonchev ! Toï toï toï for Il Pirata 3 🏴‍☠️ 🏴‍☠️ 🏴‍☠️ #sonyayoncheva #marinyonchev #opera @teatro_real

Публикация, споделена от Sonya Yoncheva (@sonyayoncheva) на Дек 6, 2019 в 9:41 PST

"Още като ме родила решила, че съм предопределена за сцената. На шест започнах да свиря на пиано и да пея в хор", спомня си Йончева. Един ден тя чува ария на Моцарт по телевизията и опитва да я изпее. В този момент майка ѝ осъзнава, че дъщеря ѝ ще стане голяма оперна звезда и я записва на уроци по пеене, пише "Галерия".

В един момент обаче изпада в затруднение и няма възможност да плаща за уроците. Педагогът Нели Койчева решава да обучава безплатно бъдещата оперна прима, защото вярва в таланта ѝ. След като завършва музикалното училище в Пловдив, Йончева е приета в Консерваторията в Женева и още тогава ѝ предричат бляскава кариера.

Голяма наша звезда разказва: Живях без ток и в мизерия
Снимка: БГНЕС

Тя влиза с най-висок успех, първа в списъка. Още като студентка става лауреат на международните конкурси в Милано под патронажа на Никола Гяуров и Мирела Френи. Покрай операта Соня се среща и със съпруга си - известният диригент от Венецуела Доминго Хиндоян. Двамата се запознават преди 11 години. Той признава, че усетил огъня между тях още на първата им среща, но чакал цели пет години докато я види отново в Берлин, когато двамата разбират, че са родени един за друг. След 6 месеца вдигат сватба. Сега двамата са горди родители на 2 деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tjj

    65 12 Отговор
    Тогава имаше режим на тока. Не са го спирали защото сте бедни. Спираха го на всички. И аз съм учил на свещи, но не съм мизерствал. Аман от глупости.

    Коментиран от #4

  • 2 само питам

    46 4 Отговор
    Ееех, защо ли истинските, достойните българи успяват все в чужбина, докато тук имаме пълни отрепки за висша класа...защо ли, пита се в задачата?

    Коментиран от #20

  • 3 Да си имаме уважението

    42 8 Отговор
    Браво! От бедността на "Кичюк Париж" без ток, а на 6 вече свирила на пиано. Ще ме прощавате, че не четох до края статията, но между редовете я сметнах за подигравка. Ма кво знам аз, сигурно завиждам )))

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 paco112

    48 7 Отговор
    Така е, имаше режим режим за всички. За много богопомазана се е помислила. И аз съм учил на свещи но глад нямаше.
  • 6 Лорчето

    10 3 Отговор
    И аз живея мизерно !

    Коментиран от #15

  • 7 куку руку ку

    34 6 Отговор
    Разплаках се! По-големи тъпотии тази не можа ли да измисли. Бедни били, пък пиано имали в къщи... и един мармот завива шоколада.
  • 8 пенсионер

    38 6 Отговор
    50 % живееха в такива условия, а на 99,99 % им спираха тока поради режим. ето, и тази оплю родината си !

    Коментиран от #18

  • 9 Режим

    30 5 Отговор
    на тока имаше , а това , че някои не са гладували , не значи , че при всички е било така ! Факт , че не се споменава за баща , явно майката е издържала сама децата си и изплащала пианото , та нищо чудно към края на месеца да са и погладували ! Респект към цялото семейство!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Луи

    6 2 Отговор
    Знаем за тебе ...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вик от храста 🌿🙅

    12 9 Отговор
    Работата е ясна тая е почнала да ползва тоалетна хартия чак когато е отишла в Швейцария, а до тогава е карала на "Работническо дело" горкичката.😂😉😂
  • 15 Еврокомунист

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Лорчето":

    Сега? При Свети Боко? Не е възможно, сега сме първенци на ЕС по всичко и всички имаме вили в Барселона, къщи на Женевското езеро, острови и по минимум шест апартамента с пари само от заплати!!!
  • 16 варненка

    18 3 Отговор
    Възхищавам се на хората, които са постигнали много благодарение на талант и упорит труд. И благодарение на които името на България се споменава с добро по света. Както и на родителите на Соня и Марин Йончев, които са видели таланта в децата си и са им помогнали да го развият с цената на много лишения.А относно глада.През 90-те имаше доста хора, които бяха зле материално. Много млади хора напускаха България. Имаше купони, опашки за кисело мляко и т. н. Имаше и режим на тока. И обикновено по 1 телевизор на семейство, а не като сега. Много къса памет или всички пишещи са по на 30,че не помнят. Постоянно ревем, че сега е най-зле, но не е така. Братът на Соня, който спечели в Стар Академи 150 000 лв не мечтаеше да си купи лъскава кола, а хубав дом за семейството си. Защото е оценявал жертвите, които са направили майка му и баща му, за да развива таланта си.Да са живи и здрави Соня и Марин Йончев и да прославят името на България по световните оперни сцени. Както и майка им, за да се радва на успехите им и на внуците. Това са достойни българи, с които можем да се гордеем. От никого не са откраднали нищо, а са постигнали много благодарение на талант, постоянство и упорит труд.

    Коментиран от #27, #30

  • 17 БКП

    10 7 Отговор
    За съжаление, капитализма донесе на българския народ само глад и мизерия.
  • 18 варненка

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "пенсионер":

    Не е оплюла родината си, ами би трябвало успехите ѝ да ви покажат, че когато човек има цел и амбиция и не го мързи може да постигне много. Лишенията не спират целеустремените да мечтаят и да се борят за мечтите си. И не мога да разбера защо успехите на подобни хора ви дразнят и събуждат предимно негативни емоции. Разказала е истината. Не помня подробности, но мисля, че майката на Соня Йончева е работела като гардеробиерка или нещо подобно в театъра или операта. Не особено платена работа нали, но е имала досег с изкуството. И явно го е обичала, за да предаде тази любов и на децата си. А пишещите цинизми по форумите на какво ще научат своите?

    Коментиран от #22, #28

  • 19 Рон Джереми

    5 1 Отговор
    М-м-м, харна булка!
  • 20 варненка

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "само питам":

    Защото България е твърде малка и тясна за истински таланти. Имаме много известни оперни певци от близкото и далечно минало. Няма как да си постигнал известност и признание ако цял живот си пял само в България. Това важи не само за нашата страна, а и за много други. Както и за много други професии, спорт и т. н. А и колко са ценителите на оперната и класическата музика у нас?Всеки иска трудът му да е платен и високооценен...

    Коментиран от #23

  • 21 Емил

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да си имаме уважението":

    Не си обърнал внимание, че интервюто е на ШоуБлиц! Кой знае какво е казала каката - тия си пишат все едно и също! ;)
  • 22 Емил

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "варненка":

    Родина се пише с главна буква (ако я усещаш такава), а понятието "МАТЕРИАЛНИ ЛИШЕНИЯ" е силно субективно и напълно неопределимо! Отделен въпрос, че така както комунистите плюеха Царска България, сега им се връща (доста необосновано, фактически).

    Коментиран от #24

  • 23 Жико

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "варненка":

    Права сте, за голямо съжаление оперното изкуство не е справедливо оценено у нас и възможностите за развитие тук не са големи, но пък оперите и тук предлагат много добри изпълнения, а и имаме изпълнители на световно ниво, така че проблемът си е изцяло в нас самите. Респект и почитания за дамата и постигнатото от нея.
  • 24 варненка

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Емил":

    В случая съм цитирала коментар 8.И в съчетанието "родината си" няма как да е главна буквата.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Уви

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "варненка":

    лишенията могат да спрат човек. Всеки си има своите граници. На децата са им по-големи, но и те имат.
  • 29 Чик-чирик

    4 0 Отговор
    ФАКТИ, изтрили сте коментар #27 по погрешка. Доста груба грешка впрочем. Като нямате време да четете и да вникнете в смисъла, защо изобщо се занимавате?
  • 30 Чик-чирик

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "варненка":

    Госпожо, пак Ви пиша, че някой доста разсеян тук трие поред изобщо не на място! Ето и друг проблем често срещан в България - грешим, ала и горделиви, та не щем нито да си признаем, нито да се извиним. Та казвах, че много хубаво говорите и винаги ви слагам плюсчета. Но има и много родители, също толкова бедни, които криво-ляво изхранват децата си до 18-годишна възраст и с това съвестта им се удовлетворява. Пък детето ако не си е открило и развило безплатно някой талант, негова си работа. Затова дамата всъщност е щастливка.
  • 31 Четящ

    6 0 Отговор
    Тази "история" започва да прилича на платена публикация - вече обиколи всички сайтове - copy - paste. И вместо да ни запознае с творческите изяви и бъдещи планове на певицата, ни връща в "бедното" детство. Ами тогава бяха малко, онези, които не живееха в лишения.
  • 32 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    обича черни мъже
    пууу аман
    а тока го спираха на всички
    и не само тока ами и водата
    ама истината е че гладни нямаше
  • 33 Вуйо

    0 0 Отговор
    Респект само за такива хора
  • 34 0808

    0 0 Отговор
    .... много скромно ще добавя, че снимка № 3 е доста провокативна... Госпожата е надарена не само като певица...Машалла...