Last news in Fakti

10 Юни, 2020 18:07 4 447 31

Защо силните и успешни жени имат лош любовен живот

  • успели жени-
  • връзки-
  • отношения-
  • любовен живот-
  • умни-
  • успели-
  • токсични мъже

Каква е причината да попадат в отношения с токсични партньори

Защо силните и успешни жени имат лош любовен живот - 1
Снимка: shutterstock

Защо красивите, умни и успели жени винаги попадат на пълни кретени? Как тези интелигентни и висококвалифицирани дами с кариера и високи стандарти в почти всички аспекти от живота, попадат в токсични отношения?

Изследванията казват, че този тип жени всъщност са по-склонни да се "пристрастяват" към токсични мъже, отколкото другите, пише в статия изданието Bussines Insider. С други думи, хората, които никога не бихте очаквали да бъдат с човек, който се отнася зле с тях ... обикновено са тези, които го правят.

Защо жените с толкова високи стандарти във всички останали области имат толкова ниски стандарти в отношенията си с мъжете? Много по-сложно е, отколкото си мислите, и няма нищо общо с ниските стандарти и слабости. Продължете да четете, за да разберете причините.

1. Висококвалифицираните жени са склонни да влагат много в работата си

Успешните жени са успешни, защото влагат много усилия в работата си. Те знаят, че когато полагаш усилия, получаваш много в замяна и прилагат този принцип и във връзките си с мъжете. В другите сфери на живота, колкото повече усилия полагат, толкова по-прекрасни неща получават и защо, и в любовта да не е така?

Този тип жени влагат много усилия във връзките си и дори когато резултатите не са тези, които очакват, те не обвиняват мъжа, а себе си, тъй като мислят, че просто не полагат достатъчно усилия.

Тези жени просто продължават да дават и дават, и дават...

2. Токсичните мъже се стремят към силните жени

Успешните жени не са слаби. Напротив, те са силни и именно поради тази причина са мишена на токсичните мъже.

Често срещано погрешно схващане е, че токсичните мъже се ориентират към слаби жени. Но реалността е друга- те се целят към силните жени, защото знаят, че те има какво да им дадат.

Защо нарцистичните мъже пленяват силни жени? Тези мъже избират такива жени, защото искат някой постоянно да "гали егото им". Също така искат силна и стабилна жена, която да се грижи за тях. Освен това предпочитат по-умни жени, за да могат да показват, че са "по-умни" от жената до себе си. Другата причина, поради която токсичните мъже си избират силни и успешни жени, е че те искат жената да бъде достатъчно силна, за да не се налага да се грижат за нея.

Какво получават тези жени в замяна? Най-важният алфа мъж, който е вълнуващ, забавен, очарователен и остроумен. Обикновено в тези връзки има химия, никога не е скучно и винаги се случва нещо вълнуващо.

3. Сексуалният живот е блестящ

Лесно е да бъдеш заслепен от любовта и от добрия секс. Когато една токсична връзка започне със зашеметяващ секс, е трудно да осъзнаеш, че тя всъщност е токсична.

Токсичните мъже са готови и способни да се състезават с другите мъже. Те знаят как да "завъртят" главата на жената още в началото и по този начин подсигуряват връзката си и за напред.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 много по просто е

    27 1 Отговор
    В света има закон за всемирния баланс. Когато от едно място ти се дава, от друго ти се взема. Оттам и поговорката: когато губиш не знаеш какво печелил и обратно - когато печелиш, не знаеш какво губиш. Свят! Огледайте се, примери много край нас.

    Коментиран от #6

  • 2 Радо

    28 6 Отговор
    Защото никой нормален мъж не обича да го командва жена и му се прави на по-умна от него.

    Коментиран от #25

  • 3 qqqqqqq

    16 3 Отговор
    1 - 'силна жена' - за едни силна, за други махленска тв-клюкарка.
    2 - абе човека иска да ... нещо в леглото, а не началник да го командва!
  • 4 Rtt

    15 3 Отговор
    кат е толкова умна и интелигентна да си търси гаджета и мъж при интелигентните и умните мъже. какво търси майка си при токсичните!?
  • 5 Диверсант

    10 6 Отговор
    Много просто, защото са кариеристки. Не търсят баланс в живота и затова си плащат. Мене например много ме кефи като ги видя изкукали
  • 6 Дрънци

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "много по просто е":

    Не е така, няма никакъв баланс в противен случай нямаше толкова дълго да има хора, като братя Шишибойко и да управляват, грабят, лапат и т.н. !
  • 7 YTTT

    7 2 Отговор
    сещам се за една такава 'силна жена' - теодора димова. тя е писателка на принципа - баща ми беше дърводелец и аз съм дърводелец, бащо ми беше писател и аз съм писателка!

    сещам се и за много други назначени 'силни жени' дъщери на богати хора.
  • 8 Защото

    8 3 Отговор
    нямат и не са имали време да се учат на мурафети , а това задочно не става !
  • 9 Чукча писател

    12 1 Отговор
    Няма ли друга дума за токсични мъже или само на чичко гугъл разчитаме?

    Коментиран от #20

  • 10 888

    5 2 Отговор
    Щот не познават мене
  • 11 toro

    12 2 Отговор
    Представям си, как тази на снимката стои до прозореца и си представя как някакъв бабаит я челастри като обикновена несилна
  • 12 Краси

    11 1 Отговор
    Как можеш в толкова кратка статия,толкова глупости да напишеш . Казано с няколко думи."Силните жени"докато тичат след парите,мъжките проститутки им замотават главите.

    Коментиран от #21

  • 13 силна силна

    3 9 Отговор
    Колко да е силна? Като и биеш два шамара ...
  • 14 колю

    5 0 Отговор
    Всеки си има своя собствена дефиниция за 'силна жена'. Пък и не само за това, а и по принцип дефинициите на различните хора за едни и същи понятия са доста различни. За мен например истински силна жена е Мария Кюри.

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Новият Фройд

    9 1 Отговор
    Много тъпа статия. Давайте основание на жените, които са с кретени и насилници, да не осъзнава, че са тъпи. "Защо красивите, умни и успели жени винаги попадат на пълни кретени? " Започва с лъжа, няма как едновременно жената да е умна и да си падне по кретен. Или е умна и бие шута на кретена или е тъпа и остава с кретена. Ако говорите за любов, то в любовта няма значение ума, а други неща. Но колко хора в днешно имат връзка на основата на любов? И не бъркайте любовта със секса. Нимфоманките са секс наркоманки, като алкохолиците, пушачите, пушещите марихуаната, смъркащите коката, пристрастените към хазарта... Да не би алкохоличката/ка/ да не знае, че алкохола я убия, знае го но не и пука за това. Както знае, че кретена не е за нея, но не и пука, защото секса с него я изстрелва в космоса. Не знам защо се приема, че понякога мъжете мислят с долната си глава, а не се приема, че понякога жениите мислят с клитора си.
  • 18 "Силна жена"

    5 4 Отговор
    Нито един мъж не иска да има силна жена... за жена. Защото тези жени все се опитват да се състезават с тебе, и да си го мерят... метафорично казано. Мъжът иска жена да я люби, а тя да го подкрепя. Това е, отделно, жените все си търсят мъж дето е по-добър от тях, по-богат, по-успял, ако тя има повече пари от тебе, ще те гледа на криво, ако има образование, а ти не.. Абе, това там е псевдо-мъж,а не жена. Пък и като ги знам как се дават на шефовете да минат на по горно ниво в работното си място. Още си спомням как в час по български, ние решихме да не си давама домашното и момичетата също. Какво стана? На нас две, на момичетата им го простиха и се жегуваше госпожата с тях. После същите тези жени се мислят за равни с мъжете на интелектуално ниво.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 1234578

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Българските мъже са по кръчмите, давят мъката, по времената, когато имаше истински жени. Бягат далеч от еманципирани жени - военни, полицаи, тираджийки, боксьорки, кечистки ... и от неаманципираните златотърсачки - хурвите.
  • 24 Защо лъжеш?

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Процентът на безработицата е еднакъв и за мъжете, и за жените. Второ КАТ все по-често хваща пияни и дрогирани жени зад волана.
  • 25 Танчи

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    Ами и най-глупавата жена е по-умна от най-умния мъж, дали "нормалните мъже" обичат това или не, не влияе на фактите. Без нас светът отдавна да е изчезнал.
  • 26 КУП ГЛУПОСТИ

    3 1 Отговор
    Неясна,неконкретна,глупава статия. Какво е нарцистичен и токсичен мъж?? УМНИТЕ ЖЕНИ -ИДИОТИТЕ МЪЖЕ:КРАСОТА.
    ВЕСТНИКЪТ ИЗПРОСТЕ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Да, да

    2 0 Отговор
    Така е, токсичните мъже си избират силни жени. Това ми напомня на романа “Токсични връзки”, в който мъжете се оказват ... по-добре да замълча, за да не се засегне “силната” половина от човечеството.
  • 30 “Силни Мъже”

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "!!!":

    Силно си личи как мъжете, които са коментирали изобщо “НЕ СА” комплексирани. Може би ви е трудно да приемете, че ако жената сама си изкарва парите (няма да коментирам, че тя не просто може да направи всичко което и вие, но го може и докато кърви) единственото за което можете да сте полезни е да я задоволите сексуално.. а съм убедена , че доста от вас дори и това не могат като хората. Може би е кофти, че вече нямате власт над тях, и лека полека вие вървите към положението, в което ние сме били толкова много време. И защо ли не съм чула един мъж с пари да казва, че жените са златотърсачки..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.