17 Юни, 2020 18:53 9 719 12

5 билки и добавки за по-добър секс

  • билки-
  • добавки-
  • секс-
  • съвети

Редица фактори влияят негативно на интимния живот

5 билки и добавки за по-добър секс - 1
Снимка: shutterstock

Стрес, напрежение, нездравословно хранене, тютюнопушене, употреба на алкохол, затлъстяване. Това са основните причини, които намаляват желанието за секс и пречат на интимния живот на много мъже и жени. Пониженото либидо може да се превърне в сериозен проблем и да стане причина за край на връзката, ако не се вземат адекватни мерки навреме. Освен консултацията със специалист, онова, което може да направите, е да се обърнете към полезните свойства на натурални средства от природата, които могат да засилят желанието ви за интимни ласки.

Ето 5 билки и добавки, които може да ползвате:

Златен корен

5 билки и добавки за по-добър секс
Снимка: shutterstock

Растението подобрява паметта и концентрацията, помага при депресия и е полезно при силна умора. Има способността да повиши тонуса на тялото по време на стрес и напрежение.

Учени от Колумбийския университет (САЩ) доказват, че билката подобрява сексуалното желание. Тя може да се ползва както от мъже, така и от жени. При представителите на силния пол тя действа като натурална виагра и удължава ерекцията, докато при дамите намалява дискомфорта при менопауза, който нарушава сексуалната функция.

Женшен

5 билки и добавки за по-добър секс
Снимка: shutterstock

Растението увеличава сексуалното желание и е по-полезно за жените. То насърчава производството на допамин (хормона на удоволствието), което е предпоставка за изпитването на оргазъм и по-голямо удоволствие от секса. Попадайки в тялото, женшенът подобрява притока на кръв към половите органи и долните крайници, пише Tialoto.bg

Мака

5 билки и добавки за по-добър секс
Снимка: shutterstock

Наричат я перуански женшен и инките са я използвали за повишаване на либидото. Може да се използва както от жените, така и от мъжете.

Изследвания върху хора и животни показват, че прахът от мака активира сексуалната функция след по-дългосрочна употреба, натрупвайки се в организма. Тя увеличава еректилната способност при мъжете и не предизвиква хормонален дисбаланс.

Гинко билоба

5 билки и добавки за по-добър секс
Снимка: shutterstock

Билката често бива рекламирана като средство за по-силна памет и концентрация, но тя е изключително полезна и за хора, които имат проблеми в секса.

Растението е полезно при еректилна дисфункция, стимулирайки притока на кръв към половите органи. Това води до повишена възбуда.

Пасифлора

5 билки и добавки за по-добър секс
Снимка: shutterstock

Чаят от растението намалява стреса и напрежението, които са една от водещите причини за понижено либидо. Пасифлората увеличава количеството на гама-аминомаслена киселина в мозъка. Това активира мозъчните клетки и води до успокоение и по-приятни емоции в леглото.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе не ти ли става

    11 6 Отговор
    От мютка чакай на билките ...
  • 2 Емил

    31 4 Отговор
    Рядко тъпа статия - липсват истинските български билки - мурсалски чай, бабини зъби...
  • 3 Знаещ

    24 6 Отговор
    Мастика братче...300 грама и един час си като миньор....

    Коментиран от #10

  • 4 ето как

    11 5 Отговор
    Сядате върху лицето на мъжа и започвате да се търкате - гарантиран ефект.

    Коментиран от #11

  • 5 С дъртата си върху лицето му

    13 4 Отговор
    Да не е,, нужник,, лицето му...!
  • 6 Гошо

    13 3 Отговор
    Основния либиду стимулатор са парите
    Голяма пачка голям кеф и най вече пълна програма.
  • 7 Аааа...

    5 4 Отговор
    чи кога станало 0.30ч : навън още светло...Аа, то не било Венелина... :)
  • 8 чернобил онлайн

    2 3 Отговор
    ..й око нема
  • 9 Кксксс

    1 4 Отговор
    Вратна пържола с червено вино.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ефекта

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "ето как":

    За кого е, душа да му е яка...!
  • 12 Пелтекът

    3 3 Отговор
    Дали ще ефекта ок, ако мъжа да кажем, не е младеж, а 80 г дядо, вмирисан от доенето на козите и седнеш върху лицето му, дърта 60г ,, психясала,, безсрамнице...!? (Извиням се, но този коментар на възрастна жена, страшно ме подразни...!)