Last news in Fakti

22 Юни, 2020 17:27 4 852 7

Удар от Космоса унищожил населено място в Сирия

  • удар-
  • космор-
  • сирия-
  • населено място-
  • абу хурейра-
  • мощни експлозии-
  • 13 хиляди години

Експертите разказват за страшната катастрофа, станала преди няколко хилядолетия

Удар от Космоса унищожил населено място в Сирия - 1
Снимка: shutterstock

Огнена топка, която всъщност може да е била част от комета, напълно е унищожила селото Абу Хурейра в Сирия, съобщават световните издания. По това време по цялата планета са се случили огромен брой мощни експлозии.

Заслужава да се отбележи, че това село се е намирало в северната част на Сирия преди около 13 хиляди години. Археолозите са открили и разкопали място с останките от селището през 1972 г., но поради липсата на язовир на река Ефрат по това време, откритото древно място е наводнено с вода.

При разкопките са открити повърхности с огромно съдържание на дървени въглища, както и стъклени сфери, възникващи от почвата, разтопена под въздействието на високата температура. Археолозите успели да намерят няколко проби, съдържащи огромно количество желязо и сяра.

Тези материали са доказателство за въздействието на невероятно високи температури. Приблизително такива, които се образуват по време на експлозията на парче от определена скала непосредствено в атмосферата на планетата.

Преди време, откритите по-рано образци са бяха проучени по-подробно от Андрю Мур и неговите колеги. След това учените са създали няколко експериментални метода, чрез които би било възможно да се възпроизведат онези материали, открити в древното селище.

Резултатите от изследването са станали причина експертите да започнат да мислят за страшната катастрофа, станала преди няколко хилядолетия.

„Не е възможно да се обяснят откритите разтопени минерали чрез някакъв нормален процес. Това може да бъде предизвикано само от силен космически удар “, казва Мур.

За да намери още повече доказателства за своята теория, Мур е анализирал стъкло, открито през 2012 г. Резултатите са доказали, че част от комета наистина е избухнала над старото село, като е изтрила от лицето на Земята не само селището, но и всички негови жители. Заслужава да се отбележи, че те са били първите сирийски земеделци.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    5 6 Отговор
    Леле ,не е имало никакъв бог значи...природно явление е било...Содома...
  • 2 Професора

    5 3 Отговор
    А не може ли да е имало излив на петрол който да е бил подпален и под високата температура пясъка да станал на стъкло?
  • 3 Усмивката

    4 1 Отговор
    Селище на 13 хиляди години...?Къде има такова неунищжено от комета да го видиме
  • 4 джурналист

    4 1 Отговор
    Хората как са?
  • 5 Хахах

    7 0 Отговор
    Били първите земеделци в Сирия, и последните хахахаха Те за това не ловят лопатата много много , че е на комета полската работа хахаха
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.