Last news in Fakti

16 Юли, 2020 10:05 10 630 15

Рецепта на деня: Жътварски таратор

  • таратор-
  • краставици-
  • копър-
  • жътварски

Без кисело мляко

Рецепта на деня: Жътварски таратор - 1
Снимка: Shutterstock

Вижте тази рецепта от gotvach.bg за лек и разхлаждащ таратор, приготвян в горещниците за жътварите на нивата.

Необходими продукти:

2 краставици

500 мл вода

2 - 3 с.л. винен или ябълков оцет

1 връзка копър

2 скилидки чесън

сол

зехтин

Начин на приготвяне:

Обелете краставиците. Нарежете ги на много ситно или настържете на по-едро ренде.

Залейте ги с 500 мл студена вода.

Наситнете копъра и скилидките чесън. Добавете ги към студената супа.

Овкусете със сол, оцет и зехтин или слънчогледово олио.

Поднесете жътварския таратор с кубчета лед.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бегай бре

    22 14 Отговор
    а бре хора каква е тази простотия...,таратор без кис. мляко....ужас ще е....

    Коментиран от #4

  • 2 Спиро

    19 3 Отговор
    Вени, цял живот такъв таратор да ядеш!
  • 3 2loop

    18 1 Отговор
    А рецепта за циганска баница, няма ли да пуснете
  • 4 100имен

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "бегай бре":

    За твое сведение този т. нар. таратор е от френската кухня. Той не е за самовлюбени джендъри със сигурност. Това, че смяташ за негодно нещо което не си опитвал, само потвърждава гореказаното!
    Към автора на статията- защо снимката е с бяла а не с прозрачна течност (каквато трябва да е ако таратора е с вода и оцет)?

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Йозеф

    5 2 Отговор
    Прави се със сок от прясно изцеден лимон, не с оцет. И се добавя лъжичка захар.
  • 8 Елка

    16 2 Отговор
    В моя край му казваме,, Жътварско кисело,, Много е добро в жегите.
  • 9 куку руку ку

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "100имен":

    Без кисело мляко е защото във Франция няма кисело мляко, което е загуба за тях, не за нас.
    И не знам какво общо има половата ориентация с таратора, освен да се самоизтъкнеш.
    А на тези, които ядат таратор без кисело мляко им препоръчвам да пробват, освен мляко, да не слагат краставица и копър...

    Коментиран от #11

  • 10 Логопедът

    5 1 Отговор
    Ако няма друго ко да ядеш,това ще ти се види като прасенце на чеверменце с лимонче в устенце ,за ,младоженци,,не знам коя употреба ,само знам ,че са от маалата ...!

    Коментиран от #12

  • 11 К.К.

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "куку руку ку":

    Получава се много добра напитка за жегите. Две лъжици ябълков оцет, вода, подсладено с мед или захар.
  • 12 Лорчето

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Логопедът":

    Аз ям на таратора само кразтавицата цяла и небелена но предпочитам патладжана м м м ...!!!
  • 13 Ние таратора го правим

    4 2 Отговор
    Като вместо кисело мляко използвсме бира и вместо кратавица пържени картови разбъркваме в голяма купа и добавяме 1/4 кетчуп малко цаца пържена и кашкавал на купчета с резанчета локанка ...
  • 14 Чачо

    2 1 Отговор
    Ядохме таратор,но не му сложихме краставица,понеже нямахме кисело мляко.
  • 15 Kirkata

    3 1 Отговор
    Абе хора, тази рецепта по моя край се казва "КИСЕЛИЦА" или също "Косачка" . Добавяме и нарязани надребно печени и обелени чушки, както и някое люто чушле. За жегите е чудно.