Last news in Fakti

23 Юли, 2020 17:05 13 422 5

Природни методи за предизвикване на менструация

  • менструация-
  • месечен цикъл-
  • предизвикване-
  • женско здраве-
  • природни методи

Много дами имат проблеми с месечния цикъл

Природни методи за предизвикване на менструация - 1
Снимка: shutterstock

Поради различни фактори – влошаване на екологичните условия, лошо хранене и високо ниво на стрес, все повече жени се оплакват от нередовен цикъл.

Понякога се случва и сами да поискат да предизвикат преждевременното му начало поради някаква лична причина. Обикновено това е продиктувано от желанието менструацията да е приключила преди началото на отпуската или преди официално събитие, за което е предвиден светъл тоалет, пише сайтът Една.бг.

Предполагаме, че повечето от вас вече знаят за метода с лъжичката канела, който (според легендите) може да предизвика меструацията ви за едно денонощие. Тъй като смесването с вода може да премахне желания ефект, подправката трябва да се приеме в чист вид. Да, знаем, че усещането в никакъв случай няма да е приятно, затова днес ще ви предложим и няколко други алтернативи:

Витамин С е известен със свойството си да намалява нивото на прогестерон – от това вътрешната обвивка на стената на матката се разслоява и започва цикълът.

Не се препоръчва предозиране на витамин С, тъй като това може да има негативни последици за организма. Наблегнете на продукти с високо съдържание на витамин С – цитрусови плодове, люти чушки, киви.

Има и други продукти, които, при консумацията им в по-голямо количество, могат да предизвикат преждевременен цикъл. Такива свойства имат мангото, папаята, ананасът и малините.

Тъй като често забавянето на цикъла се предизвиква от стрес, препоръчват се дихателни упражнения и йога.

Червеното месо, яйцата и ядките също могат да ускорят началото на менструацията.

Можете да предизвикате менструацията и с топла вана. След двадесет минути престой в топлата вана се завийте добре и поставете ръцете си на корема, за да се затопля.

Магданозът е ефективно природно средство за лечение на нарушението на менструалния цикъл. Магданозът стимулира свиванията на матката. Залейте две супени лъжици нарязан сух или пресен магданоз, или пък просто семена от магданоз, с една чаша вряла вода.

Не се препоръчва използването на хормонални лекарствени препарати без лекарско предписание, тъй като това може да промени нивото на хормоните в организма.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имало едно време комунизъм

    3 9 Отговор
    На мен ми си идва нормално. Преди имах проблеми но един турчин ми отвори цепката
  • 2 въпросче

    2 3 Отговор
    може да предизвика меструацията ви за едно денонощие. Нe ce прeпoръчвa прeдoзирaнe нa витaмин C, тъй кaтo тoвa мoжe дa имa нeгaтивни пocлeдици зa oргaнизмa. Нaблeгнeтe нa прoдукти c виcoкo cъдържaниe нa витaмин C – цитруcoви плoдoвe, люти чушки, киви. МИЛЕНЧЕ,НЕЩО МАЙ,А? ДА НЕ СИ МЪЖ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анелия Андреева

    4 0 Отговор
    Моята менструация си е редовна,нямам нужда да я предизвиквам. А ако съм с по-ефирна рокля,имам си начини да не показвам,че не съм разположена.
  • 5 Симеонка

    2 1 Отговор
    Много искам да забременея от ,младото гажоту,,,имам,,все още цикъл,така сме от маалата ,бавносвяткащи за наука ,но за мърсуване първи,на 9 ми дойде ,на 70 г станах ,все още млат негар сам...!