Last news in Fakti

5 Октомври, 2012 10:38 838 0

Мит Ромни закрива "Улица Сезам"

  • мит ромни-
  • "улица сезам"-
  • разходи

Кандидат-президентът от Републиканската партия в САЩ Мит Ромни смята да ореже финансирането на телевизионния канал Пи Би Ес и да закрие вървящото в ефира му детско образователно предаване „Улица Сезам“, ако бъде избран.


Причина за такова непопулярно решение е фактът, че тази телевизия се издържа с пари от бюджета, а Ромни има намерение драстично да свие държавните разходи, ако спечели изборите. „Много ми е мъчно. Обичам този канал и „Улица Сезам“, но бюджетните разходи трябва да се съкратят“, заяви Ромни по време на първия си дебат с президента Обама.

Това изказване бързо се разпространи в социалните мрежи, особено в Туитър, където бе остро разкритикувано от известния астрофизик Нил де Грас Тайсън. «За финансирането на Пи Би Ес отиват 0,012% от бюджета на САЩ. Да се опитваш по този начин да съкратиш разходите, е все едно да триеш текстови файлове, за да освободиш 500 гигабайта място на твърдия диск“, коментира той. Към критиките се присъедини и актрисата Оливия Уайлд («Доктор Хаус»): «Ромни е прекалено мек към Уолстрийт, и прекалено жесток към „Улица Сезам“, смята тя.

"Улица Сезам" се появява по Пи Би Ес през 1969 година и е една от най-популярните детски поредици не само в САЩ, но и по целия свят. В сериала са се снимали много филмови и музикални звезди, а в един от епизодите участва и самата първа дама Мишел Обама.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА