Last news in Fakti

21 Август, 2020 18:57 4 164 17

Създадоха перфектния график за секс, хапване, пийване и т.н.

  • храна-
  • рутина-
  • навици-
  • график

Графикът е създаден чрез помощта на проучване, в което се включили 1000 души

Създадоха перфектния график за секс, хапване, пийване и т.н. - 1
Снимка: Shutterstock

Това да имаме режим, който стриктно следва часовника, може да се окаже най-доброто средство за здравословен живот, твърдят авторите на изследване, целящо да установи по кое време от деня хората извличат максимални ползи от обичайните си занимания, пише Daily Express.

Проучването, в което участвали близо 1000 души във Великобритания, е направено по поръчка на производителите на хранителни добавки "Форца".

На базата на получените отговори авторите му са изготвили здравословен график, който показва идеалното време за дейности като хранене, тренировки и дори секс.

Ето го и здравословния график:

6:45  - Най-подходящото време за събуждане, по възможност след сън, който трае между седем и девет часа.

7:00 - Идеалното време за сутрешна тренировка. Изследване е установило, че кардио упражненията на гладно водят до изгарянето на малко по-голямо количество мазнини.

7:15 - Около 30 минути след събуждане е най-доброто време за закуска. Внушителните 84 процента от участниците в допитването споделят мнението, че придържането към хранене в определено време помага в борбата срещу излишните килограми.

7:30 - Най-доброто време за секс - в идеалния случай 45 минути след събуждане, когато енергийните нива са повишени. Приливът на ендорфини след полов контакт помага за понижаване на кръвното налягане и нивата на стрес.

9:45 - Идеалното време за започване на работа. Изследване е установило, че пикът на мисловната дейност е около три часа след събуждане. По това време концентрацията, способността за запаметяване и креативността са най-високи.

10:45 - Най-доброто време за почивка, тъй като нивата на стрес се покачват, особено в началото на седмицата.

12:15 - Четири часа след закуска идва най-подходящото време за обяд. Три четвърти от участниците в допитването са споделили "осезаеми ползи" от факта, че никога не пропускат обедното хранене.

15:30 - Моментът за демонстриране на воля. По това време хората, които спазват диета, са най-уязвими и най-склонни да посягат към хранителни изкушения, способни да я провалят.

18:00 - Най-подходящото време за вечеря според хората, спазващи хранителен режим с цел отслабване.

18:10 - Най-доброто време за питие. Алкохолните напитки е препоръчително да се пият по-рано вечер, за да може черният дроб да се възстанови, преди да настъпи времето за лягане.

18:30 - Подходящо време за силови тренировки.

22:10 - Идеалното време за лягане, позволяващо 20 минути за заспиване и 90 минути за най-възстановителния сън без бързи очни движения, който обикновено е преди полунощ. 


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    18 3 Отговор
    Големи глупости сте написали.
  • 2 русенец

    3 3 Отговор
    :((( Че аз се събуждам в 9 часа сутрин.:((((
  • 3 Бояна

    8 1 Отговор
    и аз искам такъв режим
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рошко

    7 2 Отговор
    Това е график за изперкали и роботи не за хора, висшето и алкохола, който го е писал да дойде на село
  • 7 Рошко

    5 3 Отговор
    Висшето и алкохола не прощава
  • 8 Лора сериозната

    3 1 Отговор
    Режимът е перфектен и е за сериозни и семейни хора, биологичния часовник ми работи добре, но за съжаление ми липсват някои неща от този списък...!
  • 9 В Испания

    2 0 Отговор
    Съм го правил сутрин един път следобедната почивка два пъти вечер един път отново...... Най-добре за семейството и отношенията.
  • 10 Човек от 1993

    2 1 Отговор
    Без секс , човек може да полудее, без работа също е възможно да полудее, без други неща също може да полудее, значи за да се оправи човека трябват - любов, работа, правене на секс, защото чу*ата трябва да се раздвижва !
    Нормално е да се живее нормално !!!

    Коментиран от #12

  • 11 Безработен от както се е родил

    0 0 Отговор
    Какви графици има за безработни хора, аз съм тъп, не разбирам!?

    Коментиран от #14

  • 12 Наташа Винокурова

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Човек от 1993":

    Мисля, че имате право донякъде. Допълвам съпружески живот по взаимно разбирателство и уважение е особено важен елемент от живота
  • 13 къде са те къде сме ние

    1 0 Отговор
    В 18 часа вечеряш и половин час след това силова тренировка. Аз 1 минута ли вечерям и мога ли, да храносмеля за 29 минути.
  • 14 Стронций

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Безработен от както се е родил":

    Молитва, пости ги редуваш денем и самобичуване вечер.
  • 15 до лора сериозната

    0 0 Отговор
    Всички знаем, пе ти липсва Xyй
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.