Last news in Fakti

19 Октомври, 2012 11:22 1 385 1

7 плода на ден за здраво сърце при жените

  • плод-
  • сърце-
  • здраве

Жените на 30 години е добре да ядат между пет и седем плода на ден, за да намалят риска от сърдечни проблеми, съветват учените от Каролинския институт в Швеция.

Диетата, богата на антиоксиданти е изключително полезна за сърцето, особено след 30-тия рожден ден. Изследването показва, че жените, които ядат поне по пет плода всеки ден намаляват риска от сърдечни проблеми с 29% в сравнение с жените, които ядат по два плода дневно.

В изследването са участвали 30 000 представителки на слабия пол. Диетата, богата на плодове и зеленчуци (средно по шест плода всеки ден) предпазва от сърдечни заболявания в следващите 10 години.

Разтворимите витамини и таблетки нямат същия ефект като пресните плодове, предупреждават специалистите. Пълнозърнестите храни в комбинация с плодове и зеленчуци са най-доброто средство да изглеждате и да се чувствате по-млади.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо

    0 0 Отговор
    Стига глупости! А за мъжете колко плодове на ден? И колко по-млад да се чувстваш на 30.