Last news in Fakti

11 Ноември, 2012 11:27 5 458 0

Novartis е разработила нов препарат за сърце

  • новартис-
  • сърце

Експериментален препарат на швейцарската компания Novartis AG, предназначен за пациенти с остра сърдечна недостатъчност, намалява с 37% смъртните случаи в сравнение с плацебо.

Изследванията показаха и неговата безопасност, твърди Ройтерс. Препаратът се нарича серелаксин и е форма на човешки хормон, който разширява кръвоносните съдове и намалява натоварването на сърцето и на други органи. Изследванията на 1161 пациенти, проведени от базираната в Базел компания показали, че серелаксинът е намалявал смъртността, предизвикана от различни причини. Пациентите, които са приемали препарата в продължение на 48 часа, са имали 45% по-малко случаи на влошено състояние и симптоматика. Той съкращава времето за интензивна терапия с почти половин ден и продължителността на общата хоспитализация.

Медиците подчертават, че има необходимост от такова лекарство. По същество в арсенала си те нямат нищо срещу остра декомпенсирана сърдечна недостатъчност. Отделно серелаксинът не вреди на бъбреците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА