Last news in Fakti

11 Септември, 2020 12:00 14 427 20

Ето колко прибира Мариана Векилска от БНТ

  • мариана векилска-
  • бнт-
  • заплата-
  • българия в 60 минути

Поканата, да стане лице на новия формат на БНТ, дошла лично от Емил Кошлуков

След 2-годишна пауза Мариана Векилска успя отново да си уреди собствено предаване, този път по БНТ. Журналистката се изявява като водеща на рубриката "България в 60 минути", която всеки делничен ден върви от 17 часа.

Поканата да стане лице на новия формат Векилска получила лично от от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. След като неуспешно се пробва да се върне при старите си работодатели от бТВ, а после безрезултатно опита да стане и част от колектива на "На кафе" по Нова ТВ, Мариана приела на драго сърце офертата на Кошлуков.

Хора от екипа на телевизията-майка разкриват, че заплатата, която прибира Векилска, е в размер на 5 хиляди лева. Толкова взема и пряката ѝ конкурентка Мира Добрева, с която не се тачат особено.

Само месец преди да се присъедини към екипа на БНТ, Векилска подписа още един трудов договор. След серия от конкурси, тя се сдоби с поста главен експерт в дирекция "Музеен маркетинг, връзки с обществеността и международна дейност" към Военноисторическия музей в София. Трудовото ѝ възнаграждение там е едва 1050 лева, пише Ретро. Именно ниската заплата, неотговаряща на стандарта на живот, на който Мариана е свикнала, я подтикнала веднага да приеме работата в БНТ и да се откаже от задълженията на музеен работник. Така тя изкара там само месец, а вече ще е невъзможно да се труди на 2 места.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 икономът

    42 5 Отговор
    "специалисти" сър !
  • 2 Бойку шкафа

    58 8 Отговор
    Тия хора как успяват да се справят с такива мизерни заплати?Как живеят нормално?

    Коментиран от #7

  • 3 Пешо

    50 9 Отговор
    Егати пачата.
  • 4 Мойсей

    51 8 Отговор
    Това предаване е напълно тъпо и го води некаква стринка.
  • 5 живеем

    47 5 Отговор
    в епохата на неудачниците, лошото е че се вземат мн на сериозно
  • 6 Ххх

    50 6 Отговор
    Кошлуков лично я поканил ! Той Кошлуков изглежда само за нея си мисли, какво предаване да и направи и кога да я покани в телевизията. И по Тошово време там се уреждаха до девето коляно разни връзкари, и сега е същото.
  • 7 цецо апартамента

    21 12 Отговор

    До коментар #2 от "Бойку шкафа":

    Е бойче ти с твойте 10хил лв на месец предполагам,че успяваш да живееш достойно..За зимнината в шкафа няма питам.
  • 8 Радо

    26 22 Отговор
    Кошлучето явно си пада по милфки навлизащи в менопаузата.

    Коментиран от #11

  • 9 Мим33

    26 3 Отговор
    Тази като вземе да се лигави, да говори и да се подмазва,отблъсква зрителите.Пача е Кошлука да си я прибере у тях....

    Коментиран от #16

  • 10 Адашче

    10 10 Отговор
    Който е учил, ще прибира, който не е учил или друго ще прави или ще мизерува, шарен свят...!
  • 11 АхДупето

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Радо":

    Кошлучето върви по другият тротоар още от казармата.
  • 12 любител

    21 0 Отговор
    най важно в тази държава всички некъдърници да живеят добре.тук пари се дават на тъпи футболисти- чалгаджийки-плеймейки-миски с две думи проститутки които обслужват мафията която ни управлява.
  • 13 оэижвмповмп

    23 2 Отговор
    За тая мисирка с мозък на амеба се хаби ефирно време и 5 хиляди лева народна пара?! Това е безумие. Дано скоро след като рейтига на това "предаване" удари дъното, тази нелепица ще остане в историята. Както и Векилска. 20 се години не й стигнаха да разбере, че не става за журналистка.
  • 14 Велко

    4 14 Отговор
    Завистта и злобата български нямат граници. На Векилска на малкото пръстче не можете да и стъпите . Да не говорим , че и измислихте заплата 5000 , че е искала да започне в "кафе" и БТВ , също е лъжа. Плюйте я , младините и минаха в БТВ , канал 3 , Нова телевизия. Не ви е срам , малки са ви заплатите , на неудачниците и некадърниците са такива , но устата им бълващи змии и гущери са големи.

    Коментиран от #15

  • 15 Тего

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "Велко":

    Та тя не може едно изречение да каже, без да направи грешка, задава тъпи въпроси, неприятна е визуално за гледане - за какво да й завиждаме? Дразним се, че непрекъснато ни пробутват некадърни връзкари, ето това в!
  • 16 Ти имаш ли

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мим33":

    Къде да се прибереш, така е модерно, стари жини да, се лигавят на млади мъже, ама Марянчето поне е учен БГ етнос, не го забравяйте това.... дорде сте живи....! (Ще повторя думите на някого,, Образования, винаги си намира правилното място в живота..!)
  • 17 Чопърцила

    3 3 Отговор
    Трябва яко да се вдигат данъците, за да може да се издържа държавната TV, по която се излъчват страшно много тъпи, излишни и без никаква стойност предавания, а екипите и водещите на тези предавания, които са на нивото на ученически пионерски кръжок прибират сериозни суми като заплати.
  • 18 Мнение

    6 0 Отговор
    Кой от където го изгонят отива в БНТ. Предаването България в 60 мин. е добре замислено, но водещата не става за нищо. На Векилска освен клюкарски предавания друго не и се отдава.
  • 19 ДОГАН

    3 0 Отговор
    ВЕКИЛСКА ИСКА ДА БЪДЕ УПОТРЕБЕНА И ЗАХВЪРЛЕНА ЩОМ ПРАВИ ДОГОВОР С МЕКАТА КИТКА !
  • 20 Петя

    2 0 Отговор
    Няма вече знаещите и можещите журналисти работещи в ТВ при бай Тошово време.авсичко е е боклук каквото е политическия елит.