Last news in Fakti

13 Септември, 2020 15:42 8 655 27

Сензационно: Ной е бил извънземен, изпратен да спаси Земята

  • ковчег-
  • библия-
  • ной-
  • потоп-
  • откритие-
  • извънземни

Появиха се нови въпроси относно събитията около огромния потоп, за който се говори в Библията

Сензационно: Ной е бил извънземен, изпратен да спаси Земята - 1
Снимки: Shutterstock

Годината е 1947-а. Мястото – районът около древното селище Кумран, Палестина. Пролет е. Трима млади бедуини – номади, обикалят скалистите и песъчливи покрайнини на Мъртво море. Историята преразказва списание „ОСЕМ“. По време на една от почивките, когато овчарите спират да напоят животните си, единият от младежите се отделя от групата. Докато се разхожда, той хвърля камък в посока на една от намиращите се в близост пещери и чува звук от чупене на съд.

„Съкровище“, мисли си младежът. Бързо изтичва да съобщи на другарите си за находката, на която се е натъкнал. Нощта обаче вече пада. Затова бедуините решават да изчакат до следващия ден. На сутринта тримата приятели се отправят към мистичната пещера. С голямо разочарование откриват, че в нея няма скрито съкровище от жълтици и накити, а само колекция от глинени гърнета и скрити в тях пергаментови ръкописи.

Сензационно: Ной е бил извънземен, изпратен да спаси Земята

Младите овчари не си дават сметка какво грандиозно откритие са направили, намирайки Древните ръкописи от Мъртво море, известни още като Кумрански ръкописи. Те представляват набор от над 800 отделни текста, оказали се от огромно значение по-късно в библейски и исторически план. Те са разделени на над 25 000 различни парчета, които учените разчитат и подреждат и до днес. Всъщност се оказва, че откриването на ръкописите е най-голямата археологическа находка на 20-и век.

Свитъците от Мъртво море се оказват артефакти на повече от 2000 години. Те съдържат третия най-стар ръкопис на Стария завет, както и множество други небиблейски текстове, които свидетелстват за различните течения в юдаизма в този период. Предполага се, че свитъците са написани от древна местна секта – есеи, оттеглили се от официалната църква и религия. През 1956 г. в 11 пещери в местността край Кумран са открити още множество подобни свитъци.

Може би си спомняте онази част от Библията, наречена Големият потоп. В нея се разказва как хората на Земята станали лоши, крадели и убивали ближните си. Бог се ядосал и решил да изпрати огромен порой, който да потопи и избие всички живи същества на планетата. Той решил да пощади единствено Ной, жена му и тримата им синове Сим, Хам и Иафет заедно със съпругите им.

Сензационно: Ной е бил извънземен, изпратен да спаси Земята

Този факт кара мнозина да се запитат:

„Защо точно Ной и неговите най-близки хора са пощадени?“

Едва ли Ной е бил единственият добър и предан вярващ, спазващ божията воля и заповеди.

Това, което не е казано за Ной в Библията, е записано в Свитъците от Мъртво море. В тях се казва, че той бил необикновено същество още от самото си раждане. Той „можел да освети стаята само с помощта на собствените си очи“.

Поне така твърдят Ръкописите от Мъртво море. Там е записано още, че бащата на Ной – Ламех, се чудел дали това дете е негово, защото не приличал на обикновените деца. В ръкописите се твърди, че очите и кожата на Ной излъчвали мистериозно сияние. Окултистите стигат дори още по-далече. Според някои теории Ной е възможно да е бил извънземно същество от по-висша раса, дошло на Земята, натоварено с мисията да спаси Земята, човечеството и всички живо на този свят. И това наистина се случва според библейските писания.

Прокрадва се и въпросът дали Големият потоп не е дело на същата тази извънземна цивилизация, изпратен от нея, за да прочисти тотално създаденото дотогава земно човечество. Тук се намесва и теорията, че боговете, които почитали нашите прадеди, не са били нищо друго освен извънземни, осъществяващи контакт с хората.

Каква е истината, никой не може да каже със сигурност. Остава ни да гадаем и да тълкуваме нещата по свой собствен начин и убеждения. Едно обаче е сигурно – Ной е бил необикновено същество, от която и страна да погледнем неговата история и привилегията той и семейството му да останат единствените живи хора след Големия потоп. В него е имало нещо свръхчовешко, нещо повече от това, което са имали и са били обикновените хора. А дали това се дължи на извънземния му произход, или просто на силната вяра и отдаденост към Бога, остава загадка и до днес.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Criminal

    15 8 Отговор
    Въй, каква мистика..........
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    21 10 Отговор
    Ако подам оставка пак ще има потоп.
  • 3 То тва ясно са ами я кайте за грипа😂😂

    24 6 Отговор
    Колко умреха до обед😂😂😂😂
  • 4 ТаУмВзе

    14 8 Отговор
    Бързо Лекарствата или смяна на дилъра! Направо и двете е най добре.
  • 5 Алфа Вълкът

    19 1 Отговор
    Историята за Ной е на 6000г. Горе-долу от толкова време съществува и човечеството според религиите. Сполай ви в живота!
  • 6 Стас

    15 5 Отговор
    Появиха се нови въпроси относно събитията около ГОЛЕМИЯ потоп, за който се говори в Библията. Остава ни да гадаем. АМИ ГАДАЙТЕ,КАТО СИ НЯМАТЕ ДРУГА РАБОТА! В Святото слово е написано е написано так,че и простият човек да го разбере. Бог е бил с Ной,който първоначално много се е страхувал от разкритите му бъдещи събития. Но Бог не го е оставил,ангели са помагали на Ной за толкова много неща,за да бъде избавено човечеството и да е възстановен животинския свят.
  • 7 Ура другари

    24 2 Отговор
    И другаря Ленин,така е изпратен,само ,че не от извънземните и с няколко милиона швейцарски франка.
  • 8 Мануил

    16 1 Отговор
    Иафет...Яфет се пише.
  • 9 Аз се чудих какви били, толкоз,, добри,,

    2 4 Отговор
    А пък те били бедуини, ГДГУ...!
  • 10 Лорчето

    5 6 Отговор
    Аз съм извънземна !

    Коментиран от #11

  • 11 Не си пиеш хапчетата

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Лорчето":

    Бе лорче иначе сигурно приличаш на извънземното
  • 12 Чоки

    30 2 Отговор
    Защо се пренебрегват цивилизациите преди човека? Митовете на древните, хопите в Америка и догоните в Африка, както и статуетки и барелефи по цял свят?За кой са оставили тази информация? На никой ли не му правят впечатление местности пострадали от термоядрена реакция в древността, нямащи нищо общо с астероиди? Кои са анунаките и нефилимите от библията? Черепите от Паракас е доказано, че не са на хора! - на кой са тогава? Смятате ли, че изучаваме истинската си история, като тя е пазена само за одбрани и знаем ли ние в какъв свят живеем?
  • 13 Един

    6 2 Отговор
    Ной е бил албинос, тогава това се е смятало за божествено или демонично явление в зависимост от вижданията на хората, някои са го приемали като полубог а други са мислили че е от рептилски произход. Факт е че е от аристократична фамилия и за това е оцелял и остава в историята до днес, защото в Африка албионците са преследвани и в миналото и днес . Има случаи на доктори които отказват да прегледат и лекуват албинос.
  • 14 Румен

    6 9 Отговор
    Човека произлиза от маймуните. Обаче извънземните са измислили белината.Та затова едни са негри а други бели.Ено чуство има в хората което ни напомня за происхода ни. Всяка година ходим на море за да приличаме на маймуни
  • 15 Хермес

    1 2 Отговор
    Чудя се този до теб как те понася.... хапчета и ти пиеш, оти си дърта и болна или болен....!
  • 16 Един

    6 1 Отговор
    Има интересни теории от книгите на Зекария Сичин, Корадо Маланга, Мауро Билино.
  • 17 наследник на Ной

    7 3 Отговор
    В наследените ми ръкописи пише че това е извънземен кораб натоварен с генетичен материал за заселване на земята защото сме живели на МАРС а той започва да става студен,поради намаляване действието на слънцето/изстива/. Следващата планета след около 500 мил. години ще бъде Венера
  • 18 Не религиозен

    5 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Едва ли Ной е бил единственият добър и предан вярващ, спазващ божията воля и заповеди.
    "Tогава Господ рече на Ноя: Влез ти и целия ти дом в ковчега; защото в това поколение ТЕБЕ ВИДЯХ ПРАВЕДЕН ПРЕД МЕНЕ." ( Битие 7:1).
    БОЖИЯТ КРИТЕРИЙ е РАЗЛИЧЕН от човешкия. Прочетете 6-та глава на книгата БИТИЕ от Стария завет...Всичко - с малко думи.
  • 19 Истина ви казвам

    2 7 Отговор
    Кораба на Нои се намира в България там където се събират планините Рила-Пирин-Родопи там е свещенна земя има леки подсказки за това които е умен-посветен тои ще усети и разбере.

    Коментиран от #26

  • 20 НИКОГА

    13 0 Отговор
    Не се страхувай да правиш нещо,което не умееш.....
    Помни,че ноевия ковчег е правен от любители.....
    Професионалистите са построили ,,Титаник,,
  • 21 Извънземен

    2 6 Отговор
    който се е накърквал всеки ден, след като е спасил човечеството. Пише го в Библията.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 димитър

    5 4 Отговор
    Вероятно не само Ной ,а и още доста други преди него и след него са били инвънземни.Днес само във Ватикана са абсолютно сигурни и притежават факти за присъствието и сега на извънземните на нашата планета.
  • 24 НОИ

    6 2 Отговор
    Бил е спасен, защото си е плащал редовно осигуровките.
  • 25 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Извънземен":

    " В това време Ной почна да работи земята и насади лозе.
    И, като пи от виното опи се и се разголи в шатрата си."
    ( Битие 9: 20,21)
    А ти къде прочете, че се е"накърквал" всеки ден ?
  • 26 Не религиозен

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Истина ви казвам":

    " Малко по малко водите се оттеглиха от земята и подир сто и петдесет дни водите взеха да намаляват.
    А на седемнадесетия ден от седмия месец ковчегът заседна върху Араратските планини. " ( Битие 8:3,4)
    Не можем да се доверяваме на "подсказки". Те са човешки предположения … ИСТИНАТА е в Божието Слово ( Библията).
  • 27 Полезно

    0 0 Отговор
    Ной, отделно и Адам и Ева , тези са измислени хора от хора !