Тази торта е подходяща за вегани, без съдържание на глутен е и е изключително здравословен десерт, който се прави лесно и бързо, като освен това е много вкусен. За направата ѝ ви трябват само три съставки и 10 минути, пише trafficnews.bg.
Необходими продукти:
170 г висококачествен тъмен шоколад с висок процент какао
375 ml високомаслено кокосово мляко
2¾ чаша (220 g) овесени ядки
Начин на приготвяне:
Поставете хартия за печене в кръгла форма за кекс (18 см в диаметър) с подвижен обръч. Внимателно намажете формата с масло или олио за готвене под и върху хартията и отстрани.
Разтопете шоколада на пара. В малка купа загрейте кокосовото мляко до кипене, след което залейте шоколада с него. Оставете сместа за около 2 минути, след което започнете да бъркате, докато се смеси добре.
Добавете овесените ядки и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Изсипете приготвената смес във формата. Оставете да се охлади на стайна температура, след което пренесете тортата в хладилник за поне 4 часа.
Сервирайте с пресни плодове.
Тортата може да се съхранява в хладилник до 5 дни.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Много боклуци тук
Коментиран от #2
10:09 20.09.2020
2 И без мозък
До коментар #1 от "Много боклуци тук":
Като лорчето хи хи хи10:11 20.09.2020
3 Снимката
Коментиран от #7
10:16 20.09.2020
4 Конска муха
10:27 20.09.2020
5 един от стадото
10:39 20.09.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 7475
До коментар #3 от "Снимката":
Кокосовото мляко е хелти. Българите го бъркат с кокосовата мазнина която е евтина и се изпизлвя от фастфудовете по цял свят да пържат във фритюрниците с нея11:23 20.09.2020
8 Рошко
11:47 20.09.2020
9 Алоооуууу
13:18 20.09.2020
10 Шаран БГ
15:31 20.09.2020
11 селтак
23:04 20.09.2020