13 Октомври, 2020 13:28 4 328 10

Наше дете-чудо стана студент в Единбургския университет само на 15 години

  • шотландия-
  • дете-чудо-
  • бургас-
  • студент-
  • 15 години-
  • единбургския университет-
  • георги бързилов

От миналата година, когато е едва на 14 години, той кандидатства в няколко университета

Едно момче показа, че в Бургас се раждат гении. 15-годишният Георги Бързилов вече е студент в Единбургския университет, след като взе няколко години в училище за една. За талантливото момче съобщи семейна приятелка, която ни разказа за детето-чудо, което е израснало пред очите ѝ, пише регионалният сайт Флагман.бг.

„Познавам Георги и семейството му от 15 години, тъй като със големия ми син израснаха заедно. Георги винаги е бил будно и ученолюбиво дете, както и добър и верен приятел. Благодарение на себе си, той постигна успеха, който заслужава, година след година той печелеше награди по физика и математика и други предмети“, пише до Флагман.бг бургазлийката.

Английската образователна система дава възможност на изявени с уменията и знанията си деца след определени години сами да избират предметите, които ще изучават. Така Георги се фокусира основно върху математика и физика.

Успява да вземе 2 учебни години в 1 и по този начин завършва средното си образование 3 години преди връстниците си.

Георги Бързилов е роден в Бургас, като много малък се мести с родителите си да живее в най-големия град в Шотландия – Глазгоу. Само първи и втори клас завършва в НБУ "Михаил Лъкатник“, след което заминава да живее в чужбина. Там той бързо изпреварва съучениците си и е преместен в по-горен клас.

От миналата година, когато е едва на 14 години, той кандидатства в няколко университета, но поради малката си възраст не го одобряват, въпреки успешно положените изпити.

Тази година, след поредното му успешно кандидастване и приемане, и чрез намесата на кмета на Глазгоу Боб Уинтър, Георги е приет и одобрен да бъде студент в Единбургския университет в столицата на Шотландия. Така той е най-малкият студент в този университет, тъй като е на 15 години.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абдул от Кабул

    6 10 Отговор
    Ако е бил възпитаник на училището в Меден рудник го разбирам, и аз щях да ги взимам 5 за 4.
  • 2 КОТарАК

    25 5 Отговор
    тоя няма да се върне да работи за бг. имаме си достатъчно калинки
  • 3 кръвен данък

    24 5 Отговор
    Честито, вече ги изнасяме малолетни.
  • 4 ха ха

    6 23 Отговор
    те там ги взимат такива малки джендърчета да ги обучават.
  • 5 цербер

    35 0 Отговор
    "със големия ми син израснаха заедно." С големия ми син,а не със. ХУБАВО! ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО МОМЧЕТО. ОЩЕ ЕДИН ТАЛАНТ,КОЙТО БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ!
  • 6 Гост

    31 4 Отговор
    Какво наше дете? Изобщо не е наше. Имало е рядко лошия късмет да се роди в България с добри родители, които са го възпитали и научили на труд. От там нататък държавата само му е пречила и поставяло в трудни и невъзможни ситуации. Родителите му едвам издържали, но са си обещали задължително да ги изпратят в чужбина. Така попада в добра среда и научения да работи човек започва да канализира своя труд в продуктивна посока. Оттук нататък системата започва да отчита неговия труд, резултати и талант. Ако беше останал в България, щеше вече да е социално деформиран и психически изтерзан. Това велики Българи е жалката истина за държавата ви.
  • 7 123

    5 0 Отговор
    Защо ли успех,хубави работи и прогрес на Българи със трудолюбие, знания и почтенност се случват само в чужбина?
  • 8 divak

    2 1 Отговор
    Снимката е от екопатеката с водопадите до Смолян беее.
    Браво на момчето! БГ над ВСИЧКО !Ч
  • 9 shumkar

    4 0 Отговор
    Ще го вземат в някоя голяма фирма като завърши, ще го залъжат с голяма заплата и ще си прекара живота там за да се облагодетелстват господарите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.