Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 11:30 4 009 3

Очакват ни магнитни бури

  • магнитни бури-
  • октомври-
  • влияние-
  • слънчеви изригвания

Възможни са прояви на безсъние, неразположение, тревожност и главоболие

Очакват ни магнитни бури - 1
Снимки: shutterstock

Магнитни бури ще ударят Земята тази седмица. От 21 до 25 октомври се очакват смущения на магнитното поле на планетата.

Магнитните бури се усещат най-вече от хората с лабилно здраве и възрастни хора. Те могат да причинят безсъние, неразположение, тревожност и главоболие.

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Те могат да повлияят негативно и върху самочувствието на някои хора.

Експертите съветват да се разхождате повече на чист въздух, да спите достатъчно, да се откажете от вредна храна, алкохол и цигари и да пиете повече билкови чайове.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЪРП

    0 0 Отговор
    ПЪЪЪЪЪЛНА ЛЪЖАААААААА!!!!!!!!
    ЛЪЪЪЪЪЪЪЖА С ЦЕЛ ПАРАНОЯСВАНЕ И МАНИПУЛАЦИЯ НА НАРОДА!!!!!

    СЛЕДЕТЕ СЛЪНЧЕВАТА АКТИВНОСТ ТУК ОТ ПРОФЕСИОНАЛЕН БЪЛГАРСКИ ЦЕНТЪР ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА СЛЪНЦЕТО!!!

    ИЗПИШЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА heliotaraxy И ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ САЙТА НА ТОЗИ БЪЛГАРСКИ ЦЕНТЪР ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА СЛЪНЦЕТО СЪС СУПЕР ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ И ПРОГНОЗИ ЗА БЛИЗКИТЕ 2-3 ДНИ!!!