27 Октомври, 2020 17:04 4 164 14

Котарак се завърна у дома след 8-годишно отсъствие

  • котка-
  • завръщане-
  • отсъсвала-
  • стопани-
  • избягала котка

Домашният любимец не могъл да понесе отсъствието на стопаните си

Котарак се завърна у дома след 8-годишно отсъствие - 1
Снимка: shutterstock

Котките са загадъчни същества, чиито постъпки хората не винаги могат да си обяснят. Понякога техните странности имат щастлив край. Точно такава е историята на 11-годишния котарак Мо от Великобритания, пише в. Metro.

Преди 8 години собственичката му Изи Харис, която учи за медицинска сестра, заминава на почивка със семейството си. Котаракът е оставен за известно време в приют, с уговорката, че стопанката му ще си го вземе, когато се върне. Упоритият Мо обаче, не харесва временното си жилище, решава да избяга и изчезва безследно.

Изи прекарва месеци в търсене на питомеца си, но без резултат. Момичето не губи надежда, че Мо е приютен от добри хора, а не е ударен от автомобил.

Осем години по-късно загадката с изчезването на домашния ѝ любимец се разплита. Оказва се, че котаракът е била подслонен от възрастна жена, с която е живял през цялото това време. Когато тя е починала, Мо отново се е озовал в приют. Там ветеринарните лекари са проверили чипа му и са открили някогашната му стопанка Изи.

Мо вече радва с компанията си предишното си семейство.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изхвърлиха ми кучето от фабриката

    38 0 Отговор
    Изхвърлиха го на около 100 км заедно с братята му! След 4 месеца една сутрин ме чакаше на портала! И го прибрах у дома!
  • 2 Сила

    51 0 Отговор
    Животните са по добри от хората! Факт!!!
  • 3 Ти да видиш

    25 0 Отговор
    Разтърстващо.
  • 4 Stéphanie 🎲

    21 2 Отговор
    как може тази жена да е толкова зла 😢😠???Тази баба защо не е завела котето на доктор,видяла че има чип😠.Не е ли помислила че някой може да страда 😕.Аз така по този начин върнах котка на стопаните и,беше в двора после влезе у дома -сиямка.Заведох я на доктор веднага намериха собствениците избягала докато нареждали багажа в колата тръгвали на ваканция.Жената буквално влязла в депресия след загубата,ревеше от радост в началото не повярва по телефона.Цял месец писаната скитала по улиците хората били загубили надежда....За щастие вече има друг чип,директно показва адреса къде е животното...ако се загуби

    Коментиран от #9

  • 5 Крадлата

    11 1 Отговор
    Гепила животно с чип. Инъче живее сама, щото хората са зли...

    Коментиран от #7

  • 6 Майлюшка

    29 0 Отговор
    Един и половина през нощта ! Всичко живо спи ! Или почти всичко ! В просъница чувам ръмженето на пинчера ни ! Помислих си :"Някой се прибира от заведение или нощна смяна ." В следващият момент се разнесе яростния лай на пинчера , който се метна към вратата !Чу се бързо топуркане надолу по стълбите на етажа ! Входната ни врата зееше отворена ! После полицаите ни казаха : Отключили са ви вратата с "пеперуда " ! Извадили сте късмет с пинчера !
  • 7 много точно 👍

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Крадлата":

    Това е кражба,слагат в ушето номер .Това е котка с паспорт ,ваксинирана не е улична.Престъпление е да се усвои нещо което не е твое-кражба.Чипа ясно показва че е на някой
  • 8 Едни

    8 4 Отговор
    Изхвърлят кучета на улицата, други ги хранят, но никой не ги води на лекар иразнасят болести и паразити Защо?
  • 9 Чипа

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    се инжектира! НЕ се вижда Стефченце....

    Коментиран от #11

  • 10 Я яяя

    3 1 Отговор
    .... И носеше в устата питбул
  • 11 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Чипа":

    вижда се,не пише адрес с големи букви разбира се...във ухото ,когато го заведеш на доктор те си разбират.Кълна се не лъжа.

    Коментиран от #12

  • 12 Инжектира

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Stéphanie 🎲":

    се подкожно над холката и се разчита със специален четец.

    Коментиран от #13

  • 13 Stéphanie 🎲

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Инжектира":

    Още няма в България,а това е в Русия ...Клеймо собаки представляет собой набор букв и цифр...Тук има един сладур който постоянно се заяжда с мен ако ме засече

  • 14 СКОРПИОН

    1 0 Отговор
    Животните са много по-мъдри от хората! Това е неоспорим факт !