30 Декември, 2020 14:59 4 903 3

Племенницата на Милен Цветков проби във висшата мода

  • български дизайнер-
  • милен цветков-
  • племенница-
  • ема чопова

New York Post я хвали в статия, а в началото на годината тя бе първият български дизайнер, номиниран за престижната награда на LVMH

Племенницата на покойния журналист Милен Цветков - Ема Чопова, жъне световни успехи в модата. Младото момиче заедно с англичанката Лаура Лоуена има свой бранд и вече привлече вниманието на авторитетния вестник "Ню Йорк Поуст", който им посвети статия, пише таблоидът "Галерия".

"Въпреки че са израснали в малки градове в държавите си и никога не са били заобиколени от изкуство като деца, дизайнерките са силно повлияни от поп-културата и занаятите", пише изданието.

Двете се запознават в най-престижната модна академия в света "Сейнт Мартин" Лондон, която са завършили куп световни дизайнери като Александър Маккуин. Още през 2011 година решават, че някой ден ще направят своя марка, защото ги обединява любовта им към полите. Така брандът Copova Lowena се ражда преди две години.

Днес студио им се намира в Лондон, а момичетата черпят вдъхновение за авангардните си поли и от традиционните за България носии, които пречупват през актуалните тенденции за сезона, като някои материи се доставят от България.

Племенницата на Милен Цветков проби във висшата мода

Облеклата на Ема и Лаура бързо се превръщат в хит само в рамките на година. Луксозният електронен магазин Matchesfashion.com ги издирва в Instagram и започва да продава моделите им, като само за ден е разпродадена първата им бутикова колекция от 30 поли.

Всички модели са уникати, ръчно изработени. В ушиването на много от тях са използвани стари престилки шарена одеяла от 60-те години и колиета от вериги за конен спорт. Ема беше и първата българка номинирана на престижните награди на конкурса LVMH през пролетта, в който жури бяха Стела Макартни и Марк Джейкъбс.

Ема е племенница на първата съпруга на Милен Цветков -Йорданка Начева, която живее с дъщеря си в Холандия. Преди смъртта си Милен също общувал с племенницата си, въпреки че журналистът отдавна бил разделен с голямата си любов. Дъщеря им Калина беше гордостта на татко си и двамата имаха силна връзка.

Племенницата на Милен Цветков проби във висшата мода


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ??????????????????????????

    5 0 Отговор
    Мода.........ПРИ ТОВА висшаааа..........??!!!!??????
  • 2 Белгиеца

    9 2 Отговор
    Ще напиша това, което виждаме всички,четящи тази статия. Едно тантуресто момиче, закръглено, което гледа в захлас някаква английска грозотия с чело до врата й. После как редят некви шарении около некъв манекен и снимка на Милен Цветков, който на всички ни липсва с хумора си и присъствието от екрана. Накрая обаче...става лошо:тези парчетии, събирани да представляват некво облекло, направо от Космоса можеш да кажеш, че отиват на индианците от Перу, Мексико и закътаните кьошета около езерото Титикака. Браво за успеха на това момиче, но да прави истинска висша класа мода, а не като за убитаци от някой филм за Mad Max.
  • 3 висшатъпотия

    2 1 Отговор
    Прекалявате с гаврата с използването на името му и с паметта на Милен Цветков! Никаква мода не е това. Не ни стига, че ни навирате онази измислена нумероложка с номерата й Милена, ами сега цялата рода до 9-то коляно на бившата му съпруга бутайте в новините си. Светла му памет на смелия Човек журналист Милен Цветков, беше страхотен, за разлика от мисирките.