Last news in Fakti

11 Януари, 2021 17:58 3 560 6

Внимавайте с масажа вкъщи, ако сте...

  • масаж-
  • вкъщи-
  • дом-
  • хронични заболявания-
  • риск

Уредите са домашен масаж могат да бъдат опасни за някои хора

Внимавайте с масажа вкъщи, ако сте... - 1
Снимка: Shutterstock

Има хора, за които е опасно да използват уреди за домашен масаж, предупреди в интервю за радио Спутник почетният лекар на Русия и гръбначен невролог Андрей Кабичкин. Почти във всеки голям търговски център и в много офиси можете да видите масажни столове, а в редица магазини вече се продават малки домашни устройства, които ви позволяват самостоятелно да масажирате врата, раменете, краката, главата и други части на тялото си, пише actualno.com.

Това не е противопоказано за здрав човек, но такива устройства трябва да се използват много внимателно от хронично болни хора, а в случай на дискомфорт сесията трябва незабавно да бъде прекратена, категоричен е лекарят. „Това важи особено за зоната на врата и раменете, чийто масаж може да доведе до повишаване на кръвното налягане“, обясни Кабичкин.

Що се отнася до терапевтичния масаж, той трябва да се извършва само по предписание на лекар, защото има случаи, когато той също е противопоказан, каза събеседникът на радиото. "Това са острите възпалителни диагнози. Те включват, например, грип, остри респираторни вирусни инфекции с висока температура, гнойни кожни заболявания. Не можете да масажирате пациенти, които са диагностицирани с хронична исхемична болест на сърцето в стадия на декомпенсация, когато човек приема голям брой лекарства, които регулират ритъма на сърдечните контракции. Масажните процедури със сигурност са противопоказани и след химиотерапия“, каза лекарят.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    3 0 Отговор
    Душевна близост в за душевна атмосфера,...... леле, мале...... на кого да завидиш..!
  • 2 буда

    6 0 Отговор
    жената има доми(уред за масаж с формата на микрофон 🎤 но всеки път като реша да си масажирам гърба с него батерията му е изхабена

    Коментиран от #6

  • 3 Милена

    1 1 Отговор
    Явно го ползва нека да им е добре.
  • 4 ганджалф

    1 1 Отговор
    Разтягайте се отключете чакрите братя.
  • 5 Дъртата луда, с шапката

    2 1 Отговор
    Пак го измисли, кажи нещо от живота на конските зъби, Джим...?!
  • 6 Брендилия

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "буда":

    😂😂😂😂😂