Last news in Fakti

5 Декември, 2012 12:33 1 609 0

Мини инфаркт вкара Малкълм в болница

  • феанки мюниц-
  • малкълм-
  • мини инфаркт-
  • болница

Актьорът  Франки Мюниц, известен с ролята си в хитовия сериал "Малкълм", сподели на своята Twitter страница, че е претърпял мини сърдечен удар.


"Бях в болница миналия петък. Претърпях мини удар, което изобщо не е забавно. Трябва да започна да се грижа за тялото си. Остарявам", написа звездата на своята страница в социалната мрежа.

Мини инфарктът е известен още като преходна исхемична атака, настъпва, когато кръвният поток към мозъка спре за определен период от време. Това обаче не води до смърт на мозъчна тъкан, каквато се наблюдава при обикновения сърдечен удар. Симптомите на мини инфаркта могат да продължат до един ден, макар че в повечето случаи траят няколко часа.

Някои от причините за спирането на кръвния поток към мозъка са образуване на кръвен съсирек, нараняване на кръвоносен съд или стесняване на такъв. Рискови фактори за това състояние са диабетът, високият холестерол, напредналата възраст, предсърдните фибрилации и случаите на инфаркт при роднини.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА