Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 22:42 6 415 14

Навиците на богатите хора, които ги правят богати

  • навици-
  • богат-
  • богатство

Богатите не губят време за клюкарстване

Навиците на богатите хора, които ги правят богати - 1
Снимка: shutterstock

Сигурно е, че ако искаш да постигнеш каквото и да било, освен от собствените си грешки, трябва да се учиш и от успешните хора. Тези, които вече са извървели пътя на богатството и са постигнали нещо. С парите също е така.

Правени са проучвания за живота на голяма част богати хора /и в България включително/ и в написаното по-долу ще научите за основните техни навици, кои точно спазват всички те и какво им е донесло това досега, пише сайтът actualno.com.

1. Богатите се фокусират към големите си цели.
Изследване, направено от Том Корли показва, че повече от 2/3 от богатите хора си поставят основните цели в живота, както и ги записват. След това ги превръщат в месечни и годишни. Това "упражнение" го правят едва 6% от бедните.
Поставянето на цели има невероятно голям психологически ефект. Понеже всяко начало е свързано със задаване на въпроси, сигурно е, че такъв един въпрос, зададен в точното време, има силата да промени твоето бъдеще /както е направил с много хора/.
На много хора не им допада корпоративното разбиране за цели. Те предимно са измерими с парични резултати и вещи, а не винаги човек търси това.

2. Богатите ежедневно си съставят списък от задачи.
Само за сравнение - 81% от тях имат този списък, срещу 19% от бедните. Мисля, че това е доста показателно! Много хора вярват, че ако нямат кой знае какви отговорности вярват, че само тези над 50 си записват задачи, защото бързо забравят и не помнят.
Но когато се появи собствен дом, семейство, работа или още повече - твой бизнес, няма как да не записваш дневните задачи. Освен, че е напълно безплатен, този навик навик може да те направи още по-богат /разбира се, освен записване, задачите трябва и да се изпълняват/
Един изключителен навик, който обикновено дава голям тласък напред...

3. Богатите се грижат за своето здраве.
Успешните и богати хора обикновено не спират да спортуват, да поддържат здравословен начин на хранене и да се грижат за тялото си. Винаги намират време да се отбият до фитнеса, въпреки че са много ангажирани. В кратката си обедна почивка консумират качествена храна /не масивни тестени изделия/ и поне веднъж месечно ще отидат профилактично на лекар.
Да не се придържаш към всичко това определено трябва да бъде отчетено като голям недостатък.

4. Богатите четат много.
Изследването, за което е написано в горните редове показва, че около 88% от богатите хора четат дневно поне 30 мин. книги, свързани със самоусъвършенстването, а само нищожните 2% правят това от бедните.
Бедните /материално и духовно/ не могат да оценят чуждото знание и още по-малко, ако се опитва някой да им дава акъл, в книга при това. Те все нямат време, защото са заети с изкарването на пари.

5. Богатите не губят време за клюкарстване.
Няма успешен и богат човек, който да се занимава с разпространяването на клюки. Това го правят по-малко от 6%. Докато при бедните са над 80.
Благодарение на тази точка от списъка, хората стават много чувствителни и мнителни към празните разговори... Кой къде и с коя е бил, кой какво е направил, на онази мъжа ѝ какъв е мухльо и още куп подобни истории. От тях нито ще научиш нещо съществено, нито пък трябва да те интересуват.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джип навик

    29 6 Отговор
    Хаха, Боко е беден мозък, язък му за шкафа !
  • 2 ежко

    33 2 Отговор
    И много по-бедни хора са ги правили тези работи,ама не са забогатели.
    Защо?
  • 3 РАДИО ЕЛТО

    23 2 Отговор
    тия който си палят пурите с пари горят пари стигат зле
  • 4 Да, верно е , оглеждат се за, млади и

    13 0 Отговор
    Богати съседи, въпреки, че са, грозни , една книга не са прочели през живота си, клюкарят за когото им падне, най вече за вас, мислят се за ,, недосегаеми,,.... вярно е всичкото това, но в обратен ред.....!
  • 5 Тесларов

    10 0 Отговор
    Глупости,тук е Бьлгария и всичко е ...Според зависи!!!
  • 6 !!!?

    3 3 Отговор
    На снимката - новия дизайн на Черепа ! Честито на печелившите "промяната" !!!?
  • 7 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    Отново в България повечето неща се опровергават ей...
    Все не сме като хората както казваше баба ми!
  • 8 Алфа Чакал

    5 4 Отговор
    Интересно.Въпреки ,че правя повечето неща (без 30 мин четене) като в статията съм беден църковна мишка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Така е

    5 0 Отговор
    Прочел съм Винету !
  • 11 Икономика и финанси

    5 0 Отговор
    "Книгите за самоусъвършенстване" се четат от първи клас и се наричат математика, алгебра, тригонометрия, физика, химия, биология, литература, философия, история и география. Не е трудно да станеш богат, важното е да не те хванат.
  • 12 Макси

    3 0 Отговор
    Това са безплатни навици, не правила за забогатяване. Аз ги спазвам до голяма степен, пък хич не съм богат. Има и много богаташи дето не са барнали книга и се тъпчат като свине, та мисълта ми е, че явно има други неща, които носят богатството. Гореизброеното не е точна формула, но определено са навици на повечето богати хора.
  • 13 един от многото

    6 0 Отговор
    Интересно , колко ли са чели , пожарникарчето Борисов , хапчето Марешки , Вълчо Арабаджиев стругарчето Банев , борчето Ганчев и много други?
  • 14 Булгарбаши

    2 0 Отговор
    Вожда май много не е чел ,но си пълни чекмеджето и банковите сметки в офшорки.А за самоусъвършенстването са прави в статията.Такъв напредък е постигнал в лъжата, че даже и сам си вярва.