Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 21:30 2 436 6

Какво значение носи цветът на завесите в дома ви

  • завеси-
  • пердета-
  • цвят-
  • значение-
  • дом

Завесите в сиво са обвити в идеално спокойствие

Завесите и пердетата за мнозина са просто аксесоар, който допълва интериора на дома. Те определено внасят уют в помещението, прикриват ни от любопитните хорски очи, създават определена атмосфера или пък ни пазят от жаркото слънце.

Оказва се обаче, че цветът им може да носи и симовлично значение във всеки дом. Той може да донесе усещане за спокойствие, радост или пък любов, пише edna.bg.

Оранжевите завеси са необходими за тези, които са загубили вкуса на живота и виждат всичко само в сиво. Този нюанс ще изпълни с енергия на творение и креативност. Също така този нюанс има благоприятен ефект върху сферата на интелигентността.

Жълтите завеси ще увеличат радостта, ентусиазма и оптимизма. Те имат благоприятен ефект върху настроението, повишават жизнеността. Такива завеси изпълват къщата с енергията на слънцето, светлината, топлината, в резултат на което блусът и мързелът моментално преминават.

Розовият цвят привлича нежната любов. В стаи с такива завеси съществува подсъзнателно настроение за хармония. Също така, розовият цвят помага да се измъкнете от депресията и е свързан с надеждност, лукс.

Завесите в сиво са обвити в идеално спокойствие. В такава стая ще ви се прииска да се отпуснете повече, наслаждавайки се на вътрешното спокойствие. Всички проблеми минават настрани. Този цвят символизира и помирението.

Популярните бели завеси означават чистота и единство. Те предпазват от негативизъм, отрицателни емоции, зло око и зло като цяло. Затова не е случайно, че завесите от този цвят могат да се видят в почти всеки дом.

Червените завеси ще придадат на домакинството активност и решителност. Желанието да се занимаваш със спорт, да печелиш, да изпревариш останалите ще се увеличи.

Прасковените завеси ще добавят радост в дома ви. С такива завеси можете да почувствате, че е приятно да сте у дома. Те ще ви обгръщат с топлата си светлина. Такива завеси ще допринесат за прилив на сила, ще помогнат и в борбата с негативните чувства.

Синият цвят спомага за здрав и пълноценен сън. Този цвят отпуска и умиротворява, носи хармония, вътрешен мир, потиска тревожността и раздразнителността. Той кара интуицията да работи по-добре.

Зелените цветове се свързват с природата. С такива завеси на собствениците на апартамента се гарантира отлично здраве, бързо възстановяване на силата и енергията. Всички основни конфликти, кавги и недоразумения също се потушават бързо.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    0 1 Отговор
    Марийче,ти остави настрана завесите,ами кажи как да сготвя агнешката плешка,която една дама ми донесе за да и гледам на ръка?С пресен лук и дреболия на фурна или със спанак и ориз пак на фурна?Или печено със зачервена кожичка?
  • 2 Пердекириз

    5 1 Отговор
    Сивите завеси показват, че някога са били бели.
  • 3 Рошко

    3 1 Отговор
    Завесите нямат значение, а количеството алкохол и жената до човека
  • 4 Гацо

    4 0 Отговор
    Я завеси немам...Развевам си го наволя...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Това, е вярно и за, вецету и

    1 0 Отговор
    За, драпериите и за, найлони те, всеки богат ли е да има лукса за хубав интериор и хубави пердета, пък камо ли цветове, някои живеем в,, коптор,, с разхвърляни маси, айде сега трий......! (p. S леле, тя колко е остаряла и грозна, пък аз съм млада и красифа, точно за б...... а и то собствения....!)