Last news in Fakti

20 Декември, 2012 11:40 3 046 1

Американка стана Мис Вселена 2012

  • мис вселена-
  • оливия кулпо-
  • жана янева-
  • лас вегас

Новата Мис Вселена 2012 г. е американката Оливия Кулпо от Род Айлънд. Официалната церемония се проведе в Лас Вегас, като Кулпо получи своята корона от миналогодишната победителка в конкурса Лейла Лопиш от Ангола, съобщиха световните агенции.

Новата Мис Вселена произлиза от семейство на музиканти, като тя самата свири на виолончело. Нейни хобита са да ходи на концерти и на кино и да посещава музеи. Друго нейно любимо занимание е да кара хората да се усмихват.

Няколко минути преди да й поставят короната Оливия Кулпо бе запитана, дали има нещо, за което съжалява.

"Само за едно нещо съжалявам - че докато бях малка и растях много се карах със сестрите ми"., каза тя.
През следващата година Кулпо ще изкара обучение в Нюйоркското училище за кино и телевизия. Според правилата на конкурса тя ще пътува по целия свят през 2013 г. с благотворителни цели.

На второ място, журито, съставено от десетина известни личности, остави филипинката Жанин Тугонон, а на трето - представителката на Венецуела София Есер.


В конкурса, който се проведе в луксозния  хотелски комплекс "Планет Холивуд" в Лас Вегас, участие взеха представителки на общо 89 държави. Съгласно правилата те дефилираха първо по бански, а след това - с вечерни рокли. Нашата страна бе представена от 22-годишната Жана Янева, но тя отпадна още в предварителния кръг и се класира на 23-то място. 

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите при масовото убийство в град Нютаун, в североизточния американски щат Масачузетс, в петък.
Представителка на САЩ печели конкурса Мис Вселена за първи път от 15 години. За последно Брук Лий бе коронована през 1997 г.

През последните години конкурсът бе доминиран от латиноамериканките, които го спечелиха седем пъти от 2001 г.

Победителката от САЩ  получава от организаторите сумата от 45 000 долара, личен гардероб от дрехи с най-известните световни марки, неограничен достъп до всякакви козметични продукти по избор и луксозен апартамент в центъра на Ню Йорк.

Освен подебителките в традиционната категория, журито даде още две награди - "Мис Очарование", спечелено от Лура Годой от Гватемала и Мис Фотогеничност, с което бе удостоена представителката на Косово Диана Авдиу.

Право на участие в надпреварата имат неомъжени и нераждали жени на възраст между 18 и 27 години.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асда

    0 0 Отговор
    Е това пък ако е критерии за красота: прозираща скелетна структура? Нашето момиче има много по-хармонично тяло.