Last news in Fakti

17 Март, 2021 12:57 9 681 20

Йоана Захариева подкрепи Ицо Хазарта

  • йоана захариева-
  • ицо хазарта-
  • компенсация-
  • данъци

Певицата разкритикува силно част от своите колеги в музикалния бранш

Йоана Захариева не издържа и се включи в горещата напоследък дискусия за данъците, които плащат и компенсациите към артистите на музикалната сцена, пише Шоу Блиц.

Певицата удари едно рамо на колегата си Ицо Хазарта и не пропусна да зашлеви словесно не само последователите си в социалната мрежа, които са на различна позиция от нейната, но най-вече онази част от колегите си, които умишлено я изразяват публично.

"Изцяло подкрепям тезата на Хазарта за плащане на данъци и за справедливи компенсации към артистите на музикалната сцена. Твърде едностранчиво обаче е тълкуването на идеята за квоти на национален музикален продукт. Причината във Франция да се въведе тази законова мярка през 1997-ма година е била тоталната британска инвазия, няма общо с 50 процентовите данъци.

В момента съдържанието на българска музика в електронните медии у нас е под 17 процента. Това е зле дори за васална държава. В 18 държави-членки на ЕС има подобни мерки, както и при нашите съседни страни. "Песните на Иван" никой няма да ги върти, ако са некачествени! Но ще се пускат песните на ФСБ, Сигнал, Диана Експрес, Графа, Любо, Миро, Ицо Хазарта и още много други обичани имена, вместо тези на... Кралицата на фадото.

И няма да изтичат 83% от авторските и сродни права от нашата богата икономика в помощ на бедните от САЩ, Англия, Румъния... Ако Ви харесва това, че не слушате любимите си БГ мелодии и изпълнители в ефира, бъдете срещу тези доста ниски квоти. Ако не Ви харесва, подкрепете българската музика. Просто е...", пише изпълнителката.

Изцяло подкрепям тезата на Хазарта за плащане на данъци и за справедливи компенсации към артистите на музикалната...

Публикувахте от Yoko Zaharieff в Четвъртък, 11 март 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИнгилизоФ

    13 3 Отговор
    Йоана???
  • 2 Краставите

    7 31 Отговор
    Жаби се подкрепят
  • 3 Пурко

    10 20 Отговор
    Че кой си спомня за тази надебеляла лелка, а сега чистачка която пееше само на пейбек и то само една песньовка?!?
  • 4 :)))

    4 16 Отговор
    Грешна сии и го пише на лицето тии 👌
  • 5 321

    15 4 Отговор
    Помощите трябва да се тези, които едва връзват двата края, защото не работят от 6 месеца. Защото тези хора няма и за хляб вече. Такива като Хазарта, които си работят и имат приходи - няма помощи. В такава ситуация се помага на социален принцип. Иначе, за авторските права са прави. Всички въртят някаква измислена чужда музика и фирмите за авторски права отчитат всичко в чужбина. Трябва да се задължат станциите да пускат поне 30 % българска продукция.
  • 6 Харесва ми

    10 0 Отговор
    Българската музика, но сега са само ивановци и иванки. Та за това слушаме кралицата на фадото, не че е толкова хубава. А иначе ако не сте музикални инвалиди може и да ви слушат.
  • 7 цербер

    2 6 Отговор
    няма общо с 50 - процентовите данъци....И аз искам да слушам българска естрадна музика,но по радиата не я пущат. Върви само английска и американска. Тук-таме нещо италианско или френско.

    Коментиран от #8, #11, #18

  • 8 Ето още една убавица,

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "цербер":

    Ама поне не е от,, ямача,,.....!
  • 9 Достойна присъда

    14 0 Отговор
    Хазарта е прав еднократна та помощ за артисти и певци дадена на случаен принцип,няма да помогне трябва система по която това да става,и аз когато започна пандемията не можех да работя и когато получих помощи наравно с тези които не си бяха плащали данъците,разбрах че ако бях спестил парите за данъци като тях щеше да е по-добре за мен, но тъй наречените професионални съюзи са оглавени от подлоги,ето днес шефа на съюза на артистите,одобрява мерките с усмивка, но забрави да каже че театъра ще му липсва,какъв артист си ти бе приятелю?
  • 10 Тъй ли?

    12 0 Отговор
    Амчи то си има радио наречено БГ радио и там се пуска 100% само български певци.Тъй че който иска си го слуша!Има и едно друго,което пък 100% пуска само чалга,бг чалга и който иска си го слуша!!!...и.т.н.
  • 11 Лъжеш!

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "цербер":

    100%-ва лъжа!
  • 12 Гошо

    3 7 Отговор
    Тази другарка бих я уважил. Готина е. Ще има много борба с нея.

    Коментиран от #14

  • 13 вуйна

    9 0 Отговор
    Друго си е като те подкрепи една световно известна поп икона!!
  • 14 Пурко

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гошо":

    Извратеняк си ти Гоше!!!
  • 15 Ице, по чаровен си

    3 2 Отговор
    От Йоанчету...!
  • 16 Пффф

    2 1 Отговор
    Искам да ми пускат 24 часа Рут Колева,Ваня Щерева в дует с онова нейното лигавото......та те пълнят стадиони,те са легенди !
  • 17 Гост

    4 0 Отговор
    Пак да питам: Защо тези "творци" не се пишат на борсата, като няма какво да работят, като всеки нормален човек? Закона пише ясно - няма обезщетение за безработица на самоосигуряващи се. Какво направи вожда с този си ход? Заобиколи закона, като използва синоним на "обезщетение за безработица" с думата "компенсация" и така, с помощта на властимащите, лобистиката възтържествува над морала и закона.
  • 18 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "цербер":

    Пущат те ама само 4алга. Напоследък има доста български естрадни парчета, но за да станат по-слушаеми, родните ни звиздици почнаха да чуруликат на ингилизки. Това българска музика ли го водят, или какво? С такава българска музика ще забравим българския език.
  • 19 111

    4 0 Отговор
    Първо.
    Тази брои за певец/музикант и Графа!?
    Второ.
    Творец е само Господ. Останалите са само автори/изпълнители на нещо си.
  • 20 Мнение

    0 0 Отговор
    Тези от шоу бизнеса започнаха да се натрапват като хомосексуалистите. Има закони в тази държава и те са еднакви за всички.