Last news in Fakti

21 Март, 2021 16:05 8 100 16

Рецепта за вечеря: Чорба от кисело зеле

  • чорба-
  • кисело зеле-
  • картофи-
  • какво да сготвя

Рецепта от старите тефтери

Рецепта за вечеря: Чорба от кисело зеле - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 малка кисела зелка (около 400 г)

3 картофа

2 глави лук

1 1/2 л. зелев сок

3 с.л. олио

2 с.л. масло

червен пипер

кимион

дафинов лист

Начин на приготвяне:

Лукът се наситнява и се задушава в мазнината. Добавя се ситно скълцаното кисело зеле. Трябва хубаво да се запържи.

Добавят се картофите, подправките, налива се водата и зелевата чорба се оставя да къкри до омекване на зелето и картофите.

Поднася се с препечен хляб и люти чушки по желание, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лирой

    6 3 Отговор
    Чорба от греховете на отец Никодим.
  • 2 Дядо Гроздан

    9 4 Отговор
    И после се скъсвате от пърдежи !

    Коментиран от #3

  • 3 Стоян

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Гроздан":

    Има един филм с Луи дю Фюнес.
    Казва се 'Зелева чорба'

    Коментиран от #5

  • 4 Михал

    6 4 Отговор
    Не, благодаря, ще се въздържа...!
  • 5 Pinokio

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян":

    Казва се Зелевата супа

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Дърт грезд.й

    4 3 Отговор
    Уважаема госпожо Маринова бихте ли имали предвид за вашата следваща статия че чорбите започват след гр.Малко Търново.

    Коментиран от #13, #14

  • 7 😁😁😁😁😁

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Pinokio":

    Туй дури мойти прасита нема да гу идът
  • 8 Кольо чифтето

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Pinokio":

    По добре да си препека филия хляб и да я намажа със свинска мас и лют червен пипер или шарена сол
  • 9 Да ви питам

    4 1 Отговор
    А вие яли ли сте салата от боб
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Барба Ганьос

    6 1 Отговор
    по хубаво става , ако първо запържиш шарено свинско. Може и без картофи.Но без ракийка не може.
  • 12 Барни таралежа на, Дамски

    2 0 Отговор
    Дългите софри са, по ,, наследство,, бой на гостите и един ритник у заднио двор, преди това, солиден алкохол, ако остане време за, тази манжа....!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Точно

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дърт грезд.й":

    Напротив! Точно чорба се нарича.
  • 15 Не е удачно

    2 1 Отговор
    Ще има големи гърмежи вечерта примесени с аромати но не на Шанел номер 5.Гредайте филма "зелева супа" с Луи дьо Фюнес и ще разберете за какво иде реч...пък може и Вие да се срещнете с извънземни.
  • 16 хаберих

    0 2 Отговор
    Малка кисела зелка на лелка.