Last news in Fakti

1 Април, 2021 21:26 4 774 16

3 признака, че сте дразнещ

  • дразнител-
  • нахалник

Тези 3 неща ви "печелят" славата на дразнител

3 признака, че сте дразнещ - 1
Снимка: Shutterstock

Изпадали ли сте в ситуация, в която държанието или думите ви са отблъснали хората срещу вас? Вероятно има черти от характера ви, които дори вие не харесвате и бихте желали да промените. Възможно е да вбесите някого и със своя особеност, която обаче да възприемате като положителна в себе си. Във всеки случай, ако притежавате някое от следните качества, има голяма вероятност да дразните околните, пише struma.bg.

1. Болезнена откровеност

На теория честността е страхотна добродетел. Ако я комбинирате обаче с липса на тактичност, резултатът изобщо няма да се хареса на околните. Това означава, че в някои моменти истината трябва да бъде премълчавана или смекчена. Това се прави с цел да не нараните нечии чувства, защото истината боли. Със сигурност няма да сте любимецът на приятелите си, ако им казвате истината право в очите. Тази черта на характера е изключително трудно да бъде променена и много хора са на мнение, че няма нужда да я видоизменят. Въпреки това истината в най-чистият ѝ вид обикновено е брутална и е много ценно умение да я поднесеш без да обидиш човека срещу себе си.

2. Нетърпимост към невежеството

От една страна, вие може да имате ясна представа за нивото на своята интелигентност и знания. Именно поради тази причина сте отворени да научите нови неща и сте придобили критично мислене. От друга страна, когато станете свидетел на някого, който парадира с кухи и наизустени факти, не можете да си намерите място. Обикновено в тези моменти ви изпълва желание да спорите и да докажете Сократовата фраза „Аз знам, че нищо не знам“. Крайният резултат обаче е във ваш ущърб, тъй като никой не обича споровете и разпалените дискусии. За да избегнете подобни ситуации, се въздържайте от комуникация с подобен тип хора – страдащи от синдрома на неосъзнатото невежество. Тези хора не се променят и колкото и да се стараете, и вие няма да ги промените. В крайна сметка, само ще си изпуснете нервите, околните ще ви гледат изпод вежди и няма да промените ничия гледна точка.

3. Нетолерантност към постоянно оплакващи се хора

В повечето случаи най-работливите хора се оплакват най-малко и са изпълнени с положителни емоции. Съществуват и хора, които са пълната противоположност. Обикновено те са изцяло завладени от мързела и никога не са доволни от нищо. Те могат да прекарат часове, дни, а някои прекарват и целия си живот в оплакване и мърморене. Логично едните зареждат хората около себе си, а другите са енергийни вампири, които изливат тонове негативи върху слушателите си. Ако сте на мнение, че проблемите са просто ежедневни препятствия, които трябва да се преодолеят без да им се обръща особено внимание, избягвайте комуникация с другия тип хора. Съществува голяма вероятност в даден момент вашата чаша да „прелее“ и да си спечелите славата на грубиян.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кака

    18 3 Отговор
    Е осъзнатото невежество не мога да го приема,така че такива хора моментално изхвърчат от моят приятелски кръг.

    Коментиран от #7

  • 2 Пловдив

    9 4 Отговор
    Ония, които биват визирани в третия абзац, трябва да бъдат евтанизирани по закон! Ненавиждам до смърт мрънкалата, дето се окайват постоянно за всичко и търсят вината навсякъде, освен в себе си. Никаква милост за такива!
  • 3 Мнение

    6 1 Отговор
    За да спре човек да бъде дразнител, значи трябва да му се повлияе приятно и хубаво, за да се оправи и да бъде готин човек, а не гаден !
  • 4 Си ган

    6 25 Отговор
    4-ти признак - казваш се Румен Радев... да се запише..
  • 5 Добър човек

    1 6 Отговор
    КАКА РУСКИНЯ И БАТКО РУСНАК трябва да пазят България от "зли сили", все пак всеки трябва да си знае мястото в живота и като цяло, за да живее истинският си живот, а не живот, който е в "грешна посока" !
  • 6 Lupo

    12 1 Отговор
    Изключително манипулативно!Заравяй главата в пясъка и си налягай парцалките!Изправен съм пред подобен проблем.Хора,които си нямат идея за естеството на работата ми,ми казват как да я върша!Ама много съм тъп,какво съм взел да се правя на интересен,не виждам ли,че цялата ни държава работи на този принцип?!
  • 7 Ромул

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "кака":

    О, Ваше величество-тогава какви субекти са във вашия приятелски кръг? А, и всъщност ме извинете, че ви пиша седнал.
  • 8 Провокатор

    7 1 Отговор
    Много е важно да притежаваш и трите качества, за да бъдеш постоянен дразнител и да провокираш останалите към самоусъваршенстване и прогрес като цяло.
  • 9 Михал

    3 1 Отговор
    Значи, дава пример :скат си плува спокойно в спокойни води, съсетката го дразни, със своето хармонично тяло, какво ще направи ската, в Зоопарковете има табели,, Не дразнете мечките,,.... и много други примери - Изяж л... и се прави на божа крава..... е няма такъв филм, вижте какво казва Недим,,, гледам те, как караш кола, как живееш, сега, е твой ред, да, страдаш,,....!
  • 10 Наблюдава

    0 2 Отговор
    Товар според Ганчо балкански
    Ууууууеееееее да УБА ваша мама
  • 11 Добър човек

    1 0 Отговор
    Живкo oт Вaрнa ce нуждae oт хoрa, кoитo дa му пoмoгнaт дa ce oпрaви и дa имa бъдeщe и зa нeгo, дa имa приятeлкa, cлeд тoвa дa имa дeцa, дa имa кaриeрa и други нeщa !
    Нoрмaлнo e тaкa дa бъдe зa в бъдeщe !
    Хoрa, кoитo нacтрoйвaт други хoрa прoтив нeгo, тe нaрoчнo тaкa прaвят, зa дa нe гo иcкaт нeгo никъдe !
    A тoй e нa 27 гoдишнa възрacт в мoмeнтa и в крaйнa cмeткa e нужнo дa имa изгрaдeнo cтaбилнo бъдeщe и зa нeгo, кaктo други хoрa e тaкa !

    Коментиран от #13

  • 12 Сериозно?

    1 1 Отговор
    Първото не е лошо качество и е странно, че някой мисли истината за зло. Но мрънкачи и тъпаци, кой ще изтрае? Ако нещо не ти харесва, промени го, ако не можел значи не си дорасал.
  • 13 ВИЛИ

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Добър човек":

    ПОЗНАВАМ ЕДИН ЖИВКО ГРОЗЕВ ТОТАЛЕН КРАДЕЦ. НЯМА СЪДРУЖНИК С КОЙТО ДА Е РАБОТИЛ И ДА НЕ ГО Е ОГРАБИЛ. ТА ЗА ЖИВКО ГРОЗЕВ ИЗМАМНИКА ЛИ СТАВА ВЪПРОС????? ИМA ПEТ ЖEНИ И 8 ДEЦA OТ ТЯХ. ВCИЧКИТE ВCE ИЗЛЪГAНИ И ПРEДAДEНИ OТ ЖИВКO.
  • 14 Един вид

    6 0 Отговор
    Който не изповядва новите джендър ценности и поведение описани погоре значи е "дразнещ човек" !?
  • 15 Социопат

    2 0 Отговор
    Да дразниш и да провокираш хората е незаменимо удоволствие.
  • 16 Кой еван

    1 0 Отговор
    То се, знае.... даже, в пъти повече.....не му завиждам...!