5 Април, 2021 13:57 15 534 6

Симптоми на висок холестерол, които лесно се забелязват

  • холестерол-
  • здраве-
  • кръвоносни съдове-
  • плаки

Тези болки са сигнали за високи нива на холестерол

Симптоми на висок холестерол, които лесно се забелязват - 1
Снимка: shutterstock

Холестеролът е подобно на мазнини вещество, което се намира в мембраните на всички клетки и е отговорно за тяхното образуване.

В същото време високото ниво на холестеролa може да доведе до заболявания на сърдечно-съдовата система. Ето защо е важно да се знае какви са симптомите, че нивото на холестерола е надвишено, пише zdrave.to.

Обикновено високият холестерол не се придружава от никакви ясно изразени признаци: единствено кръвен тест ще помогне да се идентифицират със сигурност нивата. Ако въпреки това започнат да се появяват необичайни явления, това показва пренебрегван процес.

Способността за разпознаване на крайния етап обаче е също толкова важна.

Високите нива на холестерол често причиняват болка в ръцете и краката. Факт е, че холестеролните плаки запушват кръвоносните съдове в крайниците. Потокът на кръв е нарушен и провокира болка.

В някои случаи холестеролът не спира, а заради удебелявания се намалява притокът на кръв. Това може да се усети като необичайно изтръпване в ръцете и краката.

Запушването на артериите около сърцето ясно се показва от болка в гърдите от лявата страна. Може да се простира до шията. Това често сигнализира за инфаркт.

Последният признак е болка в тила, която се повтаря редовно. Това предполага, че плаката запушва кръвоносните съдове в областта на главата. Ако не предприемете действия, това състояние може да доведе до инсулт.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    39 4 Отговор
    ЕДИН ОТ СИМПТОМИТЕ Е ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ НА ВЪН ПРЕЗ НОЩА КОГАТО ВАЛИ СНЯГ/ЗА СПРАВКА НАЙ УМНИЯ
  • 2 пожелание

    24 5 Отговор
    Боко трябва да я усеща тази болка !!
  • 3 О не не

    9 0 Отговор
    Тия ,,плаки,, на които викате холестеролни, не са холестеролни и не знам защо се продължава, да се смята така, след като до ден днешен, не е доказано ! По горния край на плаките, се образуват холестеролни кристали, които са вид отпадъчен продукт, в следствие от разрушаването на клетка т.е. холестерола не образува плаките само защото бил завишен, че и да не е завишен, то би следвало пак да се образуват, така че ......
  • 4 Румен

    17 1 Отговор
    Кат удариш 3-4 литра домашно винце и бузите и носа ти стават кат на клоун. А съдовете ти кат магистралите на Борисов. Пускайте песента” Камъните падат” и бягайте за още вино. Рано или късно оня от горе от завис ще удари, ама поне да неси трезвен
  • 5 волан

    7 1 Отговор
    Женско мнение:Всички жени се омъжват за прекрасни мъже, а се развеждат с мръсници!
    Въпрос:
    - Какво правите с мъжете вие,драги жени?
  • 6 глоги

    4 0 Отговор
    Потокът на кръвТА е нарушен и провокира болка.