Last news in Fakti

7 Април, 2021 12:43 17 676 19

Забраниха на Силвия Кацарова да пее "Огън от любов"

  • силвия кацарова-
  • огън от любов-
  • авторски права-
  • владислав славов-
  • като две капки вода

Проблемът е, че правата върху текста на популярната песен се държат от частно лице

Забраниха на Силвия Кацарова да пее "Огън от любов" - 1
Снимка: БГНЕС

Вероятно много от зрителите на "Като две капки вода", както и почитателите на Михаела Маринова, се чудят защо вчера вечерта певицата не стъпи на сцената на предаването като Силвия Кацарова, за да изпее култовото парче "Огън от любов" заедно с Васил Найденов - както ѝ отреди "Бутонът на късмета" миналата седмица, а вместо това влезе в образа на Мария Илиева и изпълни с Васко Кеца "Болката отляво", пише dir.bg.

В последния епизод на шоуто за имитации не стана ясна точната причина за подмяната на превъплъщението на младата звезда, тъй като от продукцията заявиха единствено, че това се налага заради независещи от тях обстоятелства.

След думите им, потребителите на социалните мрежи изписаха редица коментари във виртуалното пространство, в които изказаха своите предположения за наложилата се промяна в задачата на Маринова, като най-дръзките сред тях гласят, че най-вероятно тя просто не е била по силите на някогашната участничка в "X Factor". Други обаче са на мнение, че това далеч не звучи правдоподобно, тъй като Михаела неведнъж е доказвала, че за нейното вокално майсторство сякаш не съществуват граници.

В крайна сметка действителността няма нищо общо с таланта на 23-годишното момиче. Всъщност проблемът е от съвсем различно естество, тъй като се оказва, че правата върху текста на популярната песен на Кацарова и Найденов се държат не от "Музикаутор", или от която и да било друга организация, а от частно лице. Става въпрос за Владислав Славов, който лично се е свързал с екипа на "Капките", за да ги предупреди, че ако искат да използват сингъла и той да звучи в студиото, то трябва първо да му платят.

От доста време насам в светските среди се говори, че Славов има практиката да подлъгва по-възрастните текстописци у нас да му прехвърлят правата си върху известни вече творби, като за целта ги убеждава да разпишат документи, с които уж дават съгласието си да предоставят парчетата за сборен албум с хитове. Интересно е, че не само телевизиите обаче имат забрана да излъчват "Огън от любов", понеже дори Силвия Кацарова не може да пее парчето по време на своите професионални ангажименти.

Според слухове бившата вокалистка на "LZ" съвсем не е единствената ощетена от мъжа, като сред останалите потърпевши попадат познати имена като тези на Петя Буюклиева, Кристина Димитрова, Кичка Бодурова и др. Иронията в този случай е, че навярно всички те ще трябва да решат въпросния казус по съдебен път, ако искат някога отново да могат да включат в репертоара си по участия онези песни, които Славов "държи в плен", нищо че те са оригиналните им изпълнители.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Борован

    30 1 Отговор
    Гулям терикат!!!
  • 2 бай онзи

    46 1 Отговор
    Те едни рок изпълнители вече го осъдиха тоя нагляр, май малко му е било

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гледай ти

    30 6 Отговор
    имало и "Борисов" на музикалния пазар!!!
  • 5 артиста

    22 12 Отговор
    Крайно време е трикатите в България да разберат,че който държи правята за дадена песен ,трябва да му се плати.Така е по цял свят. Покойният Майкъл Джексън държеше правата над песните на Бийтълс .Арменчето иска всичко да му е без пари,е не става.Арменски номера някъде другаде.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 разбирател

    10 13 Отговор
    Това ,че някога си някой певец е изпял дадена песен не означава ,че е негова.Ако е платил за аранжимент,текст и музика,може да претендира за собственост,но като ги знам нашите певци,само гледат да лапнат хонорара и друго не ги интересува. Халтураджии.
  • 8 Бачо Киро

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "бай онзи":

    Требело е и малко да го вържат зад мотора да потича, едно 10ина километра.
  • 9 надарена кака

    2 6 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 10 Тигре Тигре

    7 1 Отговор
    У кръчмата, на примоция е за 5 лева.
  • 11 Абе това с авторските права е пълно изну

    10 2 Отговор
    Ами ако някой купи правата на българската баница и каже,че никой няма право ,ако не му плати да продава баница.Тогава какво правим.Друг може да каже,че държи правата на велосипеда и ако не му плащат всички велосипедисти,ще им спре карането на колело.

    Коментиран от #14

  • 12 Безсрамната, стара жена съсскъсанидънки

    3 9 Отговор
    Огън от любов, но няма, към кого вече Кацарова да, се пее тази песен, помисли и се огледай, да, видиш, че е така, та правилно ти забраниха.....!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 лиценз

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Абе това с авторските права е пълно изну":

    Не ти е ясна тази тема. Седи си на село и не ръси мозък,щото нямаш. Да то го кажа на разбираем език за теб.Гърците държат лиценза за бяло саламурено сирене в Европа и за това ние духаме супата и не можем да изнасяме бяло саламурено сирене под това име и състав,разбра ли сега !!!!!!!!!!!!!!
  • 15 Хихата

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Виж ся, то и от самолят се забелязва, че Силвето си има азиатски произход - я цигански, я анадолски. Ама кат певачка си я бива отмъ! Тъй,чи, ни закачай булята, да пей!
  • 16 сноу

    4 1 Отговор
    Нагли сополи мила моя майнольо..на всяка крачка..Хеле пък щом насадиха тоя див капитализъм ,от всеки самсуняк стана дюс тарикат..
  • 17 отворко

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    А ве умник тя жената не го е крила никога,а плюс това има и страхотен глас!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 един там

    2 3 Отговор
    Ето това е демокрация в най-чист вид. Същото е и с химна на България. Пуснете в търсачката „"Мила Родино"...вече с чужди авторски права“ и ще разберете за каква „ДЕМОНОкрация“ става на въпрос! Така всичко ще ни вземат, както и го правят. Дори химн си нямаме вече, а какво остава за изпълнители и песните с които са известни. Следва да ни вземат земята, както и го правят. Всеизвестно е, че чрез поставени земята ни е изкупена от чужди лица. Така, че си направете сметката за какво говорим!