14 Януари, 2013 10:36 4 950 2

ММА боецът Светлозар Савов за кръста, връзката с Десислава и победите на ринга

  • мма боецът-
  • светлозар савов-
  • кръста-
  • десислава-
  • победите на ринга

Състезателят по смесени бойни изкуства Светлозар Савов разказа пред Росен Петров в bTV подробности около ваденето на кръста на Йордановден, връзката си с певицата Десислава и успехите му в сферата на ММА.

Зарко /както му казват всички/ извади кръста от ледените води на река Дунав на Йордановден. Той направи това за 4-ти път в Русе, но общо за пети - „Ваденето на кръста на Йордановден е ритуал, който ме е грабнал от малък. Интересно ми е! Изваждал съм кръста 4 пъти от река Дунав и още един път в родното ми градче Златарица.Победителят получава най-важното – здраве!”

В края на октомври 2012 г. 24 годишният състезател на Русенския клуб „Респект” защити шампионска титла и задържа пояса в средна категория /до 84 кг/ в Любляна, Словения. В изданието на турнира през 2011, след успех над представителя на домакините Бор Братовц, Светлозар спечели шампионската титла.  В края на 2012 г. му се наложи да я защитава и българинът се справи блестящо, този път побеждавайки сърбина Боян Величкович. „Имам титла в категория до 84 кг в WFC /World Freefight Challenge Slovenia/. Засега това е най-големият ми успех. Надявам се тепърва да ми предстоят големи победи!” – скромно заяви Светлозар.

Студентът по Кинезитерапия в Русенския университет „Ангел Кънчев” беше лаконичен за връзката си с певицата Десислава. „Избягвам да говоря за личния си живот. Просто искам да си остане личен.” Въпреки това Зарко разказа, че се е запознал с Деси на снимките на клипа „Най-неправилният мъж”. „С течение на времето се случиха нещата. Разменихме си телефоните и ....така.” За отношенията си с певицата, ММА боецът разкри малко подробности  - „Има компромиси и от двете страни. Засега всичко върви много добре. Надявам се и занапред да е така!” Единственото, което Зарко сподели за нежната си половинка е, че певицата обожава да му приготвя ориз - „Деси готви всичко много хубаво. Знае, че обичам ориз и вече се е специализирала в готвенето му”.

Боецът прекара 3 месеца в САЩ миналата година и не скри, че има предложения зад граница, който обмисля - „На 17 февруари имам среща в САЩ. Около 2 месеца ще съм там. Ще видим какво ще стане” – каза Савов.

В момента пред Светлозар е завършването на висшето му образование. „В края на месеца трябва да защитя дипломната си работа”. Мечтата на чаровния спортист е един ден, живот и здраве, да бъде в клетката на UFC  - най-високата степен в ММА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лени

    0 0 Отговор
    Браво. Трябва да се гордеем с такива българи, а не да ги плюем и хокаме както правят много хора тук в интернет. Да е жив и здрав и все така упорит!
  • 2 Турбото

    0 0 Отговор
    РЕСПЕКТ !