Last news in Fakti

24 Април, 2021 14:43 3 587 20

Два дни честват Лили Иванова за рождения й ден

  • лили иванова-
  • рожден ден-
  • бнт

В двата дни по БНТ ще бъдат пуснати над 55 нейни песни

Два дни честват Лили Иванова за рождения й ден - 1
Снимкa: БГНЕС

Два дни честват Лили Иванова по случай рождения ѝ ден на 24 април. Празненствата ще бъдат съсредоточени по обществената телевизия, а там най-силно присъствие ще има предаването "БНТ на 60", което посвещава уикенда на примата на родната популярна музика и за първи път прави изключение с две поредни издания за една звезда.

"Лили е най-сниманата личност в БНТ през тези 60 години. Да, Тодор Живков сигурно има като часове повече от всички конгреси, но като пъти никой не може да мине Лили. А и обичта на феновете е неоспорима", това споделя пред "Телеграф" режисьорът на "БНТ на 60" Станислав Терзиев.

В двата дни по БНТ ще бъдат пуснати над 55 песни. А принципът за първи път ще бъде музикален джубокс - тоест от песен в песен или по-скоро откъс от песен след откъс, и няма да има нито дикторски глас зад кадър, нито традиционният водещ Драго Драганов да обяснява.

"Идеята е зрителят през цялото време да пее. Защото тук няма непознати текстове, всички песни са хитове", пояснява още режисьорът.

От БНТ се свързали Лили Иванова, за да ѝ обяснят за двете предавания, а тя не проявила никакви претенции. Дори не поискала да разбере списъка с песни. Благодарила. Песните няма да бъдат представяни хронологично, а разбъркано и ще има скок в различни години.

"Началото е предвидимо, а краят ще е изненадващ", обясни Терзиев. Така може да се предположи, че в началото ще е "Събота вечер" на Йосиф Цанков, с което започва телевизионният път на звездата, която кара един валяк в първата си изява.

БНТ обаче е снимала още варианти на песента и може да се очаква, че някои от тях ще бъдат включени в клипа.

От анонса става ясно, че част от тези 55 песни ще са "Без радио не мога" на Георги Костов, "Панаири" на Тончо Русев, "Щурче" и "Експрес танго" на Найден Андреев, "Какво си ти" и "Искам те" на Тодор Филков.

Терзиев обаче не потвърди дали ще има и някои от другите вечни хитове като "Осъдени души", "Обич", "Детелини", "Вечност", "Камино" и т.н., но може да се предполага, че поне част от тях ще бъдат показани.

Все пак става реч за предаване, посветено на авторските продукции на БНТ.

Ще има и премиера, непоказвана досега в нета и по телевизията, на "Бурната река" на Ангел Дюлегров. Тя ще е от концертно изпълнение в НДК през 2019 г. От същия концерт ще бъде пусната и "Обичай ме" на Живко Петров.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    10 19 Отговор
    Мумията се завръща. Честито. 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #11, #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Събин

    29 4 Отговор
    Честит рожден ден !

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Психо от Курило

    22 5 Отговор
    Жива и здрава да е! Все пак това е единствения жив човек опитвал омлет от птеродактилски яйца.
  • 6 истина е

    28 6 Отговор
    Лили е национално и световно богатство ,но тапирите това не мога да го оценят !
  • 7 069

    13 2 Отговор
    Честит рожден ден, Лили! Ти си дар от Бога за България.
  • 8 ЛЕТ МИ БИЙ

    3 1 Отговор
    ....ТО НЯМАЛО ДА ИМА ВОДЕЩ..Е КАК ЩЕ ИМА...!!!САМО СУБТИТРИ!
  • 9 Фен

    12 1 Отговор
    Да е жива и здрава и да пее нови ,галещи душата песни.УНИКАЛЕН ГЛАС,С КОЙТО МАЛКО ПЕВЦИ СА ДАРЕНИ.ЧРД И НЕ ЧЕТЕТЕ ЗЛИТЕ КОМЕНТАРИ.
  • 10 Дядо поп

    4 11 Отговор
    Ще и подаряват памперси със брюкселска дантела, и ще и дават мемоарите и . Ще разказва за срещата си със хан Кубрат Аспарух Рамзес . Жива и здрава да си Бабо Лили
  • 11 Някой

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Мумия е КРАЛИЦАТА,ЩОТО Е НА 95г,а ЛИЛИ Е ОЩЕ НА 82г......ЧРД,здраве и дълголетие.
  • 12 съби

    1 5 Отговор
    Жива и здрава да е,но да крие две години на тази възраст не го разбирам.

    Коментиран от #14

  • 13 Телец

    5 1 Отговор
    Така сме Телците,уникални хора.
  • 14 петьо

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "съби":

    Британската кралица е на 95г., ама не казва,че е на 93г.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 dfu

    3 0 Отговор
    Уникален глас и красиви песни!
  • 17 1357

    4 0 Отговор
    На 24.04.1934 г.,гр. Кубрат,родена Лили Иванова-Възраст-87 години.ЧРД.
  • 18 Йеронимус БОШ

    0 1 Отговор
    РАЗБРАХМЕ КОЙ Е РОЖДЕНИЯ Й ДЕН ! А КОЯ Е ГОДИНАТА никой не казва ? Какво толкова има да се крие ? Какво значение има дали си на 82 , 83 , 84 ?
  • 19 насила дарител

    1 0 Отговор
    Страхотна певица ! Но каква е като човек ? По време на комунизма беше най-привилегированата от тогавашния режим и използваше всичките облаги охотно , даже се и омъжи за сина на един от главните тогава ! А веднага след 1898 год. се отметна и беше на митингите на СДС ! А върнала ли е облагите и привилегиите , които е употрабявала на драго сърце ? Само питам де.....Нищо лично !
  • 20 Руми Димчева

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    МУМИЯ Е БАБА ТИ, НЕВЪЗПИТАН ШИЗОФРЕНИК!
    А относно облагите, държа да напомня, ЧЕ СИ ГИ И ЗАСЛУЖИЛА, А НЕ Е ЧАКАЛА, КАКТО ДНЕС, НА КУЦО, СЛЯПО И САКАТО, ДА ИМ ГИ ДАВАТ, БЕЗ ЗАСЛУГИ И ПОКРИТИЕ ...😡
    ОБИЧАМ ТЕ ЛИЛИ!
    😘🍀❤🍀❤🍀❤😘