Last news in Fakti

8 Май, 2021 17:39 3 936 5

Това са най-опасните дестинации в света

  • дестинации-
  • най-опасните

Долината на смъртта в САЩ е една от тях

Това са най-опасните дестинации в света - 1
Снимкa: Shutterstock

Колкото и да обичаме да пътуваме и опознаваме света, съществуват места, които са опасна дестинация и е повече от желателно добре да се замислим преди да предприемем такова приключение. Ето кои са местата, за които информира БЛИЦ.

Долината на смъртта, САЩ

В долината е измерена най-високата температура в САЩ и втората в света – 56,7 °C в Грийнленд Ранч на 10 юли 1913 г. Поради липсата на вода Долината на смъртта е сред най-сухите и топли места в света. Температури от порядъка на 50 °C са нещо обикновено през лятото, докато зимните падат под 0 °C.

Данакил, Еритрея

50-градусови температури, множество активни вулкани, гейзери, които бълват токсични газове – има ли нещо по-страховито и ужасно? Това се случва в пустинята Данакил, Африка. Повечето хора вероятно биха сметнали това ужасно място за буквален "Ад на Земята“, но все още привлича много смели авантюристи от цял ​​свят. Имайте предвид, че посещението на пустинята Данакил самостоятелно, без опитен водач, е строго забранено.

Връх Вашингтон, САЩ

Връх Вашингтон държи световния рекорд за най-силни ветрове на повърхността на Земята. Най-високата регистрирана скорост е 327 км/ч. Те обаче не са единствения проблем в този район. Температурите могат да паднат до -40 градуса и непрекъснатите силни снеговалежи правят планината Вашингтон много опасно място. Въпреки скромната си височина от 1917 метра това е един най-смъртоносните върхове в света.

Вулканът Синабунг, Индонезия

Това е активен вулкан, разположен на индонезийския остров Суматра. Много често се случват изригвания, които оставят хиляди хора без подслон или поминък. Вече няколко пъти близките градове и села са изцяло покривани с лава и пепел - през 2010, 2013, 2014 и 2015 г. Последният взрив се случва на 27 февруари 2016 година. Това изригване изхвърля смъртоносен облак от вулканичен газ, камъни и пепел до височина 2500 метра.

Това са най-опасните дестинации в света
Снимкa: Shutterstock



Иля де Кеймада Гранде, Бразилия

Забраненият остров Иля де Кеймада Гранде се намира край бреговете на Бразилия, на 32 километра от бреговете на Сао Пауло. Той е дом на 4000 от най-смъртоносните змии на планетата, сред които и златната усойница. Отровата им е толкова силна, че може да разтопи човешка плът. С решение на правителството е забранен за посещения като опасно за живота място. Достъп до Иля де Кеймада Гранде имат само няколко учени, които всяка година изследват змиите там.

Национален парк Мадиди, Боливия

На пръв поглед това място изглежда много живописно, но всъщност е много опасно. Тъй като е дом на най-отровната и агресивна флора и фауна в света - контактът с някое от растенията, които се намират в този парк, може да причинят силен сърбеж, обрив и световъртеж. Всяко порязване или дори малка рана може бъде повод да се заразите с тропически паразити.

Това са най-опасните дестинации в света
Снимкa: Shutterstock



Атолът Бикини, Маршаловите острови

Изгубен някъде в океана, този остров изглежда като рай. Но атолът Бикини всъщност е бил дом на множество програми за ядрени опити, които са превърнали живописния остров Бикини в радиоактивна пустош. Жителите са принудени да изоставят домовете си и дори днес това място остава опасно за живите организми - необичайно високото ниво на радиация, регистрирана на острова може да причини рак.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    6 1 Отговор
    Ти била ли си там, Вени?!? Или чакаш някое балканско куйче да те закара..

    Коментиран от #2

  • 2 Pifff

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "така така":

    Колко си оригинален... Нема що 2 дена няма да спра да се смея
  • 3 Последният Софиянец

    13 0 Отговор
    Столипиново през ноща.

    Коментиран от #5

  • 4 Made in Bg

    16 3 Отговор
    Да допълним , още едно опасно място за пребиваване и то на нашият Балкански полуостров - държавата България ! Живеейки там в големите градове и в повечето малки дишаш отровен въздух,работиш за заплата която ти покрива само отоплението през зимата,пазаруваш нискокачествени и вредни хранителни продукти ,а и вносните са втори стандарт и капество, наложи се да се лекуваш и ще е късмет ,ако ти обърнат адекватно внимание по-здравна каса, късмет да доживееш пенсия то тя е толкова малка,че ти стига да преживееш 10тина дена в месеца,а решиш ли да развиеш бизнес,то да е по-малък,защото рекета ти е сигурен ,а с по-малък бизнес ако работиш честно то печалбата е мижава и фалираш,защото те задушават големите играчи с веригите магазини, и наложи ли се да потърсиш правна и социална помощ те "закопават" жив ,защото си нормален работещ и плащащ данъците си Българин! АМИН!
  • 5 BigBulgarianBoss

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последният Софиянец":

    На първо място да! А на второ Столипиново през деня