Last news in Fakti

23 Юни, 2021 15:45 2 846 2

Армани намекна кой ще го наследи

  • армани-
  • джорджо армани-
  • модна империя-
  • модна къща-
  • наследник-
  • дизаймер-
  • седмица на моадта-
  • милано

86-годишният дизайнер обикновено избягва да отговаря на въпроси за бъдещето на модната си империя

Армани намекна кой ще го наследи - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Джорджо Армани намекна на кого възнамерява да повери модната си империя. Това се случи при представянето на първото му ревю на живо от началото на пандемията и след инцидента през есента, заради който постъпи в болница за две седмици.

Дизайнерът, който е на 86 години, обикновено избягва да отговаря на въпроси за бъдещето на бранда, но темата стана актуална, след като при падане през есента той счупи лявата си раменна кост.

За подготовката на дефилето с колекцията мъжка мода дизайнерът разчита на Лео Дел'Орко, с когото работи от 1977 г. и който оглавява мъжката мода за всички колекции на Armani: "Giorgio Armani", "Emporio Armani" и "Armani Exchange".

"С времето той стана по-зрял и по-твърдоглав", казва Армани за Дел'Орко.

"Подготвям бъдещето си с хората около мен", каза дизайнерът, като спомена Дел'Орко и племенницата си Силвана Армани.

В края на шоуто Дел'Орко помогна на Армани да слезе по стълбите до подиума, за да приеме овациите.

"Ако изпитвам известна несигурност, е заради това", каза той зад кулисите, посочвайки големия белег на ръката си.

Армани каза, че не е имал търпение да отиде отново на кино след облекчаването на ограниченията и преди двадесетина дни бил в киносалона. Когато си тръгвал от салона, двама души били седнали на стълбището и блокирали пътя му. Бодигардовете на Армани не успели да му се притекат навреме на помощ.

"Не уцелих стъпалото и паднах. Не мога да опиша колко болезнено беше", разказа той.

Въпреки това той успял да участва в подготовката на шоуто за представяне на мъжката колекция, както и на колекцията висша мода "Армани приве", която ще бъде показана в Париж през следващия месец.

Представянето на новата колекция мъжка мода беше първото дефиле на живо на Армани, откакто през февруари 2020 г. Италия стана първата западна държава, засекла разпространението на новия коронавирус. Преди петнадесет месеца Армани беше и първият моден дизайнер, който затвори залата за публика по време на Седмицата на модата в Милано, само час след регистрирането на първия случай на Covid-19 в Милано.

"Дигиталното е необходимост", каза Армани и подчерта, че то е възможност за хората, които все още не могат да пътуват, за да показват колекции и да наблюдават спектакли. "Но то не може да замени истинското дефиле, възможността да видиш материите и как се движат моделите", добави той.

Модният дизайнер е нарекъл колекцията си пролет-лято 2022 "Обратно там, откъдето започнахме" в чест на първото си ателие и градината, на същото място, където живее и до днес.

В колекцията преобладават тъмносиньо, бяло и пясъчно в удобни модели, подходящи за градинско парти или разходка край брега на морето.

Тъмносини блейзъри се съчетават с широки бели панталони и ризи с бейзболни яки. Публиката аплодира риза с цвят фуксия под електриково син костюм с бермуди, пише БТА. Ленени ризи без яки в екрю са освежени от червени ленти и се носят с бермуди в морско зелено или фуксия.

Повечето от моделите, които дефилираха на подиума, носеха защитни маски. "Трябва да сме внимателни. Не мисля, че всичко е приключило. Не си казвайте "свърши се", защото малко ни трябва, за да паднем в пропастта", каза Джорджо Армани.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tavarish

    0 4 Отговор
    Развалиха го това Армани, на Руския пазар в Пловдив е пълно с негови дрехи..
  • 2 Дърта ЦК от Гърсия

    1 1 Отговор
    За мене е достатъчно от пазара на Чочи, мъжки туристически обуфки, анцуг и мъжка черна шуба, сичко в тон, плюс кадеша и бурията...!