Last news in Fakti

29 Юни, 2021 19:02 3 015 24

Ученици запяха хит за Ванга

  • ванга-
  • ученици-
  • песен

Те изпълниха любимата песен на мястото, където обичаните изпълнители заснеха видеоклипа преди година – комплекс „Рупите“

Третокласници от средно училище „Никола Вапцаров“ в Петрич запяха хита „Ванга“ на Ели Кордева, Валентин Велчев и вокален ансамбъл Светоглас.

Те изпълниха любимата песен на мястото, където обичаните изпълнители заснеха видеоклипа преди година – комплекс „Рупите“. Идеята за това е на учителките им Донка Колева и Зорка Манастариева, а изпълнението бе кулминацията на тържеството по случай завършването на учебната година.

„Няма по-голяма награда от тази - децата да ти запеят песента! Поздравления за третокласниците от СУ “Никола Вапцаров” и за техните учители“ – така коментира във Фейсбук страницата си Валентин Велчев, който наскоро получи наградата „Певец на годината“ за успешния си дебют на голямата сцена. „Точно това беше целта – песента да достигне до хората и да се запее“, добави и Ели Кордева, автор на музиката и текста на „Ванга“.

Аранжиментът е на петричанина Светослав Лобошки, а продуцент на проекта е Лео Богдановски. Песента и видеоклипът излязоха на 3 октомври 2020 г. в чест на 109-годишнината на Ванга и може да се слуша във всички популярни стрийминг платформи.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Натанаил

    12 13 Отговор
    Ванга е лъжепророчица.

    Коментиран от #2

  • 2 Ми ти кой си?

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Натанаил":

    Ти пък фарисей.
  • 3 Хоясан

    12 9 Отговор
    Най-комерсиалното и тъпо място създавано някога... за пари всичко, за пари...
  • 4 странно

    12 13 Отговор
    Ученици от училище с име СУ “Никола Вапцаров” пеят химн за вещица.
  • 5 За съжеление

    9 8 Отговор
    освен ,че сте злобни сте и невежи.Знанието ви стига само и единствено до интереса.Все пак на всеки не е дадено да вижда...Лошо за вас ,защото не сте слепи,но сте слепщи.Не сте глухи,но сте нями...Божа работа,какво да се прави.Който,каквото е заслужил.

    Коментиран от #6

  • 6 Вещица

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "За съжеление":

    Ванга няма нищо общо с Бог. Дори точно обратното - ако имате понятие от Светото писание, ще разберете.

    Коментиран от #7

  • 7 За твое,

    0 7 Отговор

    До коментар #6 от "Вещица":

    голямо съжаление Г-,го Вещице животът продължава и след писанието,за съжаление пак ми се доказа тезата...,че сте невежи.

    Коментиран от #10

  • 8 Йон

    7 3 Отговор
    Левит 20:27 И ако мъж или жена извикват зли духове, за да врачуват, да бъдат умъртвени; с камъни да ги убият, те заслужават смърт.
  • 9 Йон

    5 3 Отговор
    Михей 5:12 Ще изтребя чародеянията от ръката ти; И не ще имаш вече предвещатели;
  • 10 Йон

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "За твое,":

    Четете Левит, четете Второзаконието, четете Светото Писание. Той ясно е казал на много места, че те са лъже-пророци!

    Коментиран от #20

  • 11 2484

    0 0 Отговор
    И ще им дам духа на истината....Откъде ли е това?
  • 12 За съжеление,

    0 0 Отговор
    не става само с четене....много четат.
  • 13 един от стадото

    4 2 Отговор
    ванга, никой не е виждал Ванга да се кръсти. И да споменава Господ..Може да е била сляпа, но от нейно име никой не е палил свещичка някъде.. на гроб, черква, Икона..
  • 14 Живите от Ванга

    6 2 Отговор
    Ванга бе набожна,вярваща,помагаше,проповядваше,изпращаше всички в Църквата,приканваше ги към пост,молитва и покаяние.Стана кръстница на хиляди деца и ги присъедини към Православната църква. Ако това е сатанинско,ако е античовешко или противоверско, тогава не знам какво трябва да е правилното. Повтаряте нпо пропагандата,без изобщо да знаете и мислите!
  • 15 Живите от Ванга

    3 1 Отговор
    Вие и още доста други хора определяте Ванга, като пророчица. Как мислите, чия пророчица е тя? Масовото мнение е, че тя е Божия пророчица. Строежа на храма в Рупите и искането й да бъде осветен от Православната църква би я определило, като православна християнка. А може ли някой да се представя за християнин, а да не е? Не това дали се наричаме християни ни прави такива, а дали живеем според Божията воля?! Библията е Книгата, която ни разкрива каква е тя.
  • 16 Живите от Ванга

    5 2 Отговор
    Ванга е канонизирана за светица от хилядите изстрадали хора, които се тълпяха пред дома и, и на които помогна. Нито те, нито децата им, нито внуците им ще я забравят!
    Светла и памет!

    Коментиран от #17

  • 17 Измамен

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Живите от Ванга":

    А хилядите измамени? Отишли при нея, за да споделят мъката си? И получили само мъгляви недомлъвки?

    Коментиран от #18

  • 18 Живите от Ванга

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Измамен":

    И с какво ги е измамила??
    Аз лично не познавам такива, и не знам за такива. През Ванга, до колкото ми е известно са минали над милион хора, помогнала е на над 80% от тях ( което е уникално), на някои е премълчала, други изгонила, зарада нечистите им цели. Е, има и такива които са останали разочаровани, никаде няма идеални неща...
  • 19 Учен

    1 3 Отговор
    По мое време бе немислимо да се лее религия из Светска институция като Училищата.

    А днес, невръстните ученици вместо със смятане ги запознават с баба Врачка.

    ГНУСОТИЯ, ГОСПОДА!!!

    Коментиран от #21

  • 20 Учен

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Йон":

    Той бог КАНИБАЛИТЕ, ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТ да изтреби, пък шарлатаните-циркаджий не ни пречат!!!
  • 21 Живите от Ванга

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Учен":

    Ванга не е била нищо от изброените- нито врачка, нито екстрасенс, астролог, гуру или пък философ (?!), а пророчица, обърнала повече хора към вярата, отколкото всеки друг в новата ни история. Тя беше силно религиозна жена, молеща се всеки ден за благото на народа , венчаваше двойки и е кръстила огромен брой деца с помощта на православен свещенник.

    Коментиран от #22

  • 22 Вангел

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Живите от Ванга":

    Грешна е. Християнската религия осъжда пророците. Според християнството самият Бог ги обявява за грешници. Врачка и пророчица означава едно и също. Има и блудници религиозни, това не означава, че е правилно. Особено ако не се покайват за греховете си и не ги признават - тогава е непростимо. Също е грях строенето на езически храмове.

    Коментиран от #23

  • 23 Живите от Ванга

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Вангел":

    Не виждам с какво Ванга са навредили на Българската църква. Никой от тях не претендира да е основоположник на нов тип вяра. Признанието за тях идва от хората. Ванга призовават хората към любов и грижа за ближния, също както църквата . Не твърдя, че трябва да бъде канонизирана, но да бъде хулена и обругавана... това вече е израз на духовно безсилие.

    Коментиран от #24

  • 24 Живите от Ванга

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Живите от Ванга":

    Грешка, да се чете:
    * Никога не е претендирала да е основоположник на нов тип вяра.