Last news in Fakti

30 Юни, 2021 13:56 4 153 2

Продадоха на търг Форда на принцеса Даяна (СНИМКИ)

  • принцеса даяна-
  • търг-
  • продажби-
  • кола-
  • форд ескорт-
  • кралско семейство

Колата бе годежен подарък от Чарлз към Даяна Спенсър

Продадоха на търг Форда на принцеса Даяна (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Автомобил "Форд Ескорт", принадлежал навремето на принцеса Даяна, беше продаден на търг във Великобритания на южноамерикански музей за 52 640 лири (малко над 61 000 евро).

Лейди Ди получава светлосивия автомобил като годежен подарък от принц Чарлз през май 1981 г. - два месеца преди сватбата им. На капака има сребърна жаба - копие на талисман, даден ѝ от нейната сестра Сара.

Даяна спира да използва превозното средство малко след раждането на принц Уилям през 1982 г. Впоследствие возилото е закупено за 6000 лири от антикварен търговец.

От началото на века леката кола е притежание на почитател на кралското семейство, който рядко го е карал и никога не е разкривал историята му на приятелите си.

Автомобилът, който все още носи оригиналната си регистрация и боя и показва 83 000 мили на километража, беше продаден на онлайн търг, организиран от аукционна къща "Рийман Данси" със седалище в Колчестър, Великобритания, предава БТА.

Първоначалната му оценка беше между 30 000 и 40 000 евро.

Луис Рабет от аукционната къща заяви, че купувачът е музей в Южна Америка, но не уточнява кой, и че автомобилът ще бъде изпратен там.

"Това, че возилото отива в Южна Америка е доказателство за нивото на глобален интерес към него, както и за трайния отпечатък, оставен от принцесата", каза Рабет.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз имам

    3 2 Отговор
    портрет на другаря Живков подписан от самия него но не бих го продал за нищо на света.

    Коментиран от #2

  • 2 нервен ( разбивача на тролове )

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз имам":

    Правилно пази го !! Като ритнеш бакъра децата ти ще го изхвърлят не бой се