Last news in Fakti

25 Юли, 2021 11:38 13 563 50

Синът на Живков отнесе в гроба тайната на една мистериозна смърт

  • тодор живков-
  • убийство-
  • смърт

Вероятно най-скандалното неразкрито убийство у нас от ерата на соца

Освен хиляди неразказани истории за живота на богопомазаната висша комунистическа върхушка, мълчаливият син на Тодор Живков - Владимир, отнесе онзи ден в отвъдното и една гигантска мистерия. Вероятно най-скандалното неразкрито убийство у нас от ерата на соца - това на ослепителната телевизионна говорителка Татяна Титянова, завинаги ще бъде свързвано в съзнанието на хората с името на сина на Тато.

Всичко започва на 24 септември 1988 г. Рано сутринта съседи откриват пред бл. 57 в жк "Червена звезда" трупа на 28-годишната Титянова. Следствието за смъртта ѝ започва като дело срещу неизвестен извършител за убийство. Все още обаче тъне в мистерия дали журналистката се е самоубила, или е убита. За да не бъде пратено в забвение делото с резолюция "приключено" помага само упоритостта на сем. Титянови. Следователите, сред които и днешният вътрешен министър Бойко Рашков, искат набързо да приключат случая, пише "Ретро".

Години наред адвокатите на фамилията по делото Иван Китанов и Петър Корнажев (вече покойници) се опитват да докажат убийството и да преодолеят бариерата, спусната пред факти, професионални заключения на пет независими експертизи, логични изводи и здрав разум.

По-интересното е, че сред народа тръгва упорит слух, че Татяна Титянова е била любовница на Владимир - сина на Тодор Живков. “Ръгал я е в гърба, изверг", шушукат бабите по опашките. Вълната набира сила. Във “Файненшъл таймс" се появява статия за българските олигархически династии. Там съвсем не случайно е публикувана снимка на покойната Татяна с намек, че гадже на сина на Първия е загинало при мистериозни обстоятелства.

В интерес на истината семейството на Титянова никога не е твърдяло, че Живков е свързан със смъртта на Татяна. Не са намерени факти, че двамата дори са се познавали. Но машината за слухове работи. Според адвокат Петър Корнаджев така умишлено се отклонява вниманието от истинските виновници - също важни личности. Прикрива ли Владко с широкия гръб на баща си някой свой авер - никога няма да научим.

"Сестра ми Татяна Титянова беше убита, тя не се е самоубила! И повече от 30 години моето семейство иска да научи истината от следователите - от кой всъщност етаж тя е скочила - от осмия, както твърди първото разследване, от четвъртия, според второто, или от 15-ия, каквито са твърденията на последното следствие. Как ще ми обясни прокуратурата, че трупът ѝ е бил на 7 метра от блока? Много искам да се сезират органите и най-сетне да ми се каже истината", неуморна е сестрата на говорителната Антоанета.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    33 8 Отговор
    Аз съм незаконния син.Докато пазех тате Тошо от комунистите той всичко ми каза
  • 2 vinety$

    18 26 Отговор
    не бе американците са виновни, а тогава е било реки от мед и мляко, номенклатурата са били патриоти до един, грам не са се интересували от пари...
  • 3 Слухова машина

    24 7 Отговор
    Ако Рашков е бил следовател тогава - заглавието лъже.

    Коментиран от #47

  • 4 Слухова машина

    41 12 Отговор
    "В интeрec нa иcтинaтa ceмeйcтвoтo нa Титянoвa никoгa нe e твърдялo, чe Живкoв e cвързaн cъc cмърттa нa Тaтянa. Нe ca нaмeрeни фaкти, чe двaмaтa дoри ca ce пoзнaвaли. Нo мaшинaтa зa cлухoвe рaбoти".

    Аоткъде толкова матр'ял за "файненшъл таймс" по онова време иззад желязната завеса? От бабите по опашките?

    Коментиран от #19, #48

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    20 20 Отговор
    МАЙКАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ Е МАРУЦА ЯШАРОВА - ПРИСЛУЖНИЦА В ДВОРЕЦА ВРАНЯ , КЪДЕТО ЗАБРЕМЕНЯВА С МАЛКИ ТОДОР ОТ ФЕРДИНАНД САКСКОБУРГОТАТА ...... А МАЙКАТА НА АХМЕТ И ТЯ ГОВОРИ ВЛАШКИ И БЪЛГАРСКИ КАТО МАРУЦА ЯШАРОВА
    ................... .............. И ПЪЗЕЛА ОТ ТОГАВА ДО СЛАВИ ЧАЛГАТА СЕ НАРЕЖДА

    Коментиран от #40

  • 6 ХУ КИЛЕД

    9 0 Отговор
    КАШОГИ,И ТЕ ТАКА😱
  • 7 12 ТОАЛЕТНИ СА МНОГО ЗА 1..Г*Ъ*З

    16 9 Отговор
    БКП (БСП-ДС ДПС-ДЕЕБЪ-КЮЧЕК-)Е ПРОКОБА ЗА БЪЛГАРИЯ
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 8 Отговор
    ТАТЯНА ТИТЯНОВА е била убита от полит мафията защото отказала зд да работи за нарко мафията счу пили са и подезичната ост и хвърлена от терасат другата и сестра също загива в ЛОНДОН падайки от високо нарко мафията убива на ТАТЯНА ТИТЯНОВА са извъняли в телевизията тя казвала мол не ме безпокойте и затваряла телефона
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    27 5 Отговор
    Да такъв слух имаше...Най вероятно някой от Убо знаят.Да разгледаме безстрастно.И тогава е имало Кастова система...Червена звезда...Живеят и са живели Яки комунаги!!!Покойната се е движила в среда,където са имали всички ...."""новинки"""от запада...наркотици и тем подобни...Децата на ""Тези"" са първите контрабандисти и убийци и каквото си помислиш! По вероятно е да е убита,а тези от убо са наместили случая!Ако е убийство е замесен на много високо ниво,не е задължително да е този,но щом хората говорят....Извода е:Внимавайте с кого и с Коя се събирате......

    Коментиран от #14

  • 10 а яяя

    34 15 Отговор
    Абе ей ***аму, важното, че ходихме всяка година по два месеца на море и по един на планина. Салама беше истински, но го нямаше, йеденто без пари. Всички имааме ахпартаменти и коли.
  • 11 Рашковия

    20 21 Отговор
    да каже сега защо е прикрил изнасилването и убийство на това момиче рашковия
  • 12 пешо

    23 8 Отговор
    в ония времена, когато се разграждаха основите, доста слухове бяха пуснати. вероятно, някои от тях - съзнателно.
    що се отнася до този - не мисля, че рашков е човек, който би си сложил такъв грях на душата. по-скоро грях си слага този, който "съвсем невинно" пуска в точно този момент точно това пасквилче. намирисва ми да е свързано с излиянията на един първосигналник в съседна статия.

    Коментиран от #17, #36

  • 13 Буха ха

    34 2 Отговор
    Гледам снимката на момичето, естествена красота, не като тия сегашните с големите джуки.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 4 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    убиха я щото отказа да влезе участва в нарко схемите

    Коментиран от #16

  • 15 Бойко Рашков

    17 2 Отговор
    може да сподели всичко,стига да бъде попитан мноооого правилно и деликатно !

    Коментиран от #42

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 2 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    По вероятно е да е Ревност,а убо е покрило случая.Невероятно лъчезарна бе на екрана!Винаги каналите за Наркотици,оръжие и проституция са били в Ръцете на ДС.Преди се говореше тихо,сега това не е новина.

    Коментиран от #18

  • 17 А знаеш

    15 9 Отговор

    До коментар #12 от "пешо":

    ли софрите на Рашков с всички мафиоти котирали се в България ?! Нямаше мафиотски банкет на който да не присъства и да не е напит ,като казак !
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    а кой самоуби сестра и тя падна от терасав ЛОНДОН мафията

    Коментиран от #23

  • 19 бойчо

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Слухова машина":

    Вече на всички е ясно колко е фейк всичко на запад. Та и това е една от медиите в кюпа.
  • 20 Големи разбирачи сте

    2 3 Отговор
    с две думи.Съвсем изчерпателно,с три думи още вековните тъпи ганьовци..

    Коментиран от #37

  • 21 Перо

    11 0 Отговор
    Никой не казва,какво е правило там момичето! Там ли живее момичето или е участвало в оргии на червената буржоазия?
  • 22 бойчо

    15 15 Отговор
    Фамилия Живкови ще остане чиста в съзнанието на хората и все повече ще липсва, защото няма да имаме повече държавник като Т.Живков. Ако тук е прикриван някой, то той е от останалите в държавния апарат, които съсипаха държавата в последствие и я разграбиха.

    Коментиран от #24, #38

  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Как пък ви хрумна днес точно да се ровите в Такива човешки и семейни трагедии???така хубаво си пишете за академикот,изкарайте и математикоттт,оставете и не им ровете в костите.Не разбрах едно!Ако пфайзер има мабко под 50% защита от ......Нещото при две дози..Академикот рече,че придобития бил по слаб имун ог боц,боц....как СЗО статистира 77 заболели ВТОРИЧНО ОТ 130000000.....Може математикот ,или академикот да отговори????

    Коментиран от #25, #26

  • 24 дааа

    8 8 Отговор

    До коментар #22 от "бойчо":

    Отиди на психиатър да те ресетне, че много ти е паднала производителността.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    азнихора има в интернет пространството
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Име

    15 2 Отговор
    Ам като Владко си е взел тайната в гроба, Рашков да каже сега кой я убил. Нали е участвал в разследванията

    Коментиран от #43

  • 29 Тиквата кога ше се спомине

    7 2 Отговор
    Да вада роял салюта и да почвам
  • 30 80 години стигат

    15 8 Отговор
    80 години яшаровите и рашковите цигани управляват България стига толкова Бай Тошо влашкия циганин внук на Яшар първи цар на влашките цигани а Бойко Рашков е роднина на цар Киро рашковия циганин цар на кардарашковите цигани стига толкова българи да си върнем България отново в наши ръце
  • 31 Сър Пичук

    11 2 Отговор
    Ало, Рашков.
    Укриването на извършители на престъпления е престъпление!
  • 32 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    ЗА УБИЙСТВОТО НА ТАТЯНА -ВСИЧКО Е ВЯРНО !!! НО ЕДИН ОТ УБИЙЦИТЕ И СЕ КЕФИ НА ЖИВОТА С ПАРИТЕ ОТ БАЩА СИ !!! НО ВЛАДКО НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАШЕ ОТ ПОЗИЦИИТЕ СИ --СКРОМНО СИ ПИЕШЕ И ПИЕШЕ !!!!!!!!!!!
  • 33 яшаровия циганин

    9 4 Отговор
    Майката на бай Тошо е Маруця Яшарова от село Сомовит местят се да живеят в Орхание където са покръстени понеже са мюсюлмани от руснаците управлявали по това време баща му също е влашки циганин

    Коментиран от #39, #44

  • 34 Гост

    5 1 Отговор
    Преди време бях чел, че следстието дори изкарало блокът наклонен, като кулата в Пиза, за да обяснят разтоянието на тялото, от блока.

    Коментиран от #45

  • 35 Роза

    7 2 Отговор
    "Човек,дори добре да живее,умира и друг се ражда!"Дотам му били дните на Владко!А той наистина си поживя славно навремето,така че е имал какво да си припомня на старини.Преди известно време прочетох във "Факти",че вземал по шепа хапчета на ден,и тогава разбрах,че дните му са преброени.Ако е имал някакви грехове,Бог ще го съди!Лека му пръст!
  • 36 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "пешо":

    Питай някой, който му е сърбал попарата.

    Коментиран от #46

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "бойчо":

    Щом получиш толкова минуси в цървен сайт като този, малко трябва да си преосмислиш гледната точка.
  • 39 дрън дрън

    8 2 Отговор

    До коментар #33 от "яшаровия циганин":

    Много ви се иска на лилавите венци да се изкарате управленци. Вие си имате цар Киро. Стига ви толкова.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 АЛО,

    5 2 Отговор
    При влашките цигани има по-бели от българите. Имах гадже такава и ако е бе казала, нямаше да се усъмня никога ..
  • 42 Колко деликатно

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бойко Рашков":

    трябва да бъде попитан Рашков - литър ракия стига ли ?
  • 43 Рашков

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Име":

    не е участвал в разследване,а е деен участник в прикриване на убийство.
  • 44 Е,то по

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "яшаровия циганин":

    твоята логика и ти трябва да си влашки циганин. Или пък влашки ром.
  • 45 Питай тогава

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Бойко Рашков как после е изправил кривината на блока!
  • 46 Рашков си сърба ракията,

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    а останалите му сърбаме попарата.
  • 47 КОЙ СМЕЕШЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Слухова машина":

    КОЙ ЛЪЖЕ? - ЗАГЛАВИЕТО, ИЛИ ТЕЗИ КОИТО СА ВОДЕЛИ ТОГАВА РАЗСЛЕДВАНЕТО ВЕРНИ ДО ГРОБ НА БКП? КОЙ ЛЪЖЕ, И ЗАЩО Е СПОМЕНАТО, ЗАМЕСЕНО ТОЧНО ИМЕТО НА ВЛАДКО, СИНЪТ НА ВОЖДА ДИКТАТОР ? КОЙ ЛЪЖЕ, И КОЙ СМЕЕШЕ ТОГАВА ПРИ ТОВА РЕПРЕСИВНО КОМУНИСТИЧЕСКО УПРАВЛЕНИЕ ДА СЕ УСЪМНИ ЗА МИГ, ДА ОБВИНИ ЗА МИГ НЯКОЙ ОТ ТЯХ В ТАКОВА ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! КОЙ СМЕЕШЕ ДА ОБВИНИ ИЗОБЩО В НЕЩО НЕЗНАЧИТЕЛНО ОЛИГАРХИЧНАТА БЪЛГАРСКА ДИНАСТИЯ - НИКОЙ НЕ СМЕЕШЕ ДА КАЖЕ СРИЧКА, ДОРИ ДА КАЖЕ ГЪГ, А КОЙТО СЕ ОПИТАШЕ ОТИВАШЕ В БЪЛГАРСКИТЕ КОНЦЛАГЕРИ И СТАВАШЕ ХРАНА ЗА ПРАСЕТАТА! - Р. РАЛИН, БЕШЕ КАЗАЛ ВЕДНЪЖ ЗА ПОДПИСА НА ЖИВКОВ, ЧЕ ПРИЛИЧА НА ОПАШКАТА НА ПРАСЕ..., ОТЪРВА КОЖАТА ЧОВЕКА! АКТЬОРА Т. КОЛЕВ - " ИМА САМО ТРИМА КОИТО МОГАТ ДА РАЗСМЕЯТ БЪЛГАРИЯ - ТОДОР КОЛЕВ, ТОШКО КОЗАРЧЕТО И ТОДОР ЖИВКОВ!", И ТОЙ ,ПО ЧУДО ОТЪРВА КОЖАТА, НО МНОГО ДРУГИ НЯМАХА ТОЗИ КЪСМЕТ! ИМЕТО РАШКОВ, МОЖЕ ДА БУДИ НЯКАКВО СЪМНЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ КАТО ГЛЕДА ДНЕШНИТЕ МУ ДЕЙСТВИЯ КОИТО НЕ СА ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ БЛИЗКОТО МИНАЛО!
  • 48 ТАЙНАТА

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Слухова машина":

    АЛО, жълтурче, под дулото на пистолета, нали бих "могъл" да те накарам да кажеш това което искам и дори да се подпишеш?! Ти, изобщо познаваш ли методите на репресивната машина БКП! Коя е тази машината която наричаш слухова, когато вчера си се родил?! Ако имаш две дъщери и вече си загубил едната, би ли рискувал да загубиш и другата!? Напълно съм убеден, че ще кажеш НЕ, и ще направиш това което "аз" ти кажа, дори ще се откажеш от собствената си майка! Кажи ми, кой е този смелчага по това време, който ще си позволи дори да пусне само слух за сина на Живков?! За това Жълтурче, не бързай да говориш за покойната Татяна Титянова и нейното семейство, което аз, а ти, изобщо не познаваш! Така, че съмнението за прикриване на истината остава! Само за това, че след толкова години отново продължава да се говори, че Владко е отнесъл тайната в гроба си, е причина за съмнение! - Не е вярно, че тайната е отнесена в гроба, тя се крие в много знаещи хора запознати със случая - в папките на разследването, ако изобщо ги има и в самите разследващи - тогава верни и до днес на партията! Защо не се пусна слух, за някой друг, а точно за сина на вожда, и кой посмя да го направи ако не е вярно, и щеше ли да му бъде простено? - как мислиш жълтурче?, там се крие разковничето! Това могат да каже само живите знаещи - един от тях е разследващия тогава другаря от народната милиция Бойко Рашков...?!
  • 49 Турчин

    3 2 Отговор
    Отиде си още един изверг- син на изверг от този свят. Но отиде не за да почива а в дълбочините на пъкъла и там където е най-големия огън за да плати всички злени които сториха като семейство на този народ. Да бъде в пъкъла във веки веков!!!
  • 50 Омъжена е била

    0 0 Отговор
    Титянова е била майка на малко бебе. Била е по пенюар, явно е живеела в този блок-мястото на престъплението. Нищо не се говори за мъжа й. А в Лондон е загинала трагично дъщеря й, не сестра й.