Last news in Fakti

24 Февруари, 2013 13:31 1 107 0

Шефът на НЗОК: Не съм се изчерпал

  • шефът на нзок-
  • пламен цеков
Шефът на НЗОК: Не съм се изчерпал - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на НЗОК Пламен Цеков счита, че още не се изчерпал, след като оставката му поискаха БЛС, медиците от „Пирогов” са готови да протестират, а министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова също му размаха пръст.  Но според него ние сме демократична държава и всеки има право да иска оставка. Все пак се притеснявал заради начина, по който му е поискана оставката.

„Многобройните сигнали, които достигат до нас, показват, че БЛС е насочил вниманието си едностранно – към НЗОК, нека д-р Райчинов обърне внимание на това какво се случва с парите, които влизат от НЗОК към лечебните заведения. Ако смята, че е прав нека поиска вот на доверие от Събора на лекарската колегия, ако го получи, аз ще подам оставката си”, каза още Цеков.

Неподписването на Националния рамков договор не беше по наша вина, служителите на НЗОК съдействаха по всякакъв начин и каквато информация беше изискана, се предоставяше, заяви Цеков.

Той се опита да убеди журналистите, че всичко е протекло нормално, касата имала договори с всички фамилни лекари за месец февруари.
Имаше известно напрежение по отношение на регулативните стандарти, но не са въведен от мен, оправда се Цеков. Върнахме едно правило, че фамилните лекари при необходимост, могат да поискат допълнителен брой направления. Лекарите се справят с направленията, към момента, обясни Цеков.

Според него НЗОК миналата година е приключила без задължения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА