Last news in Fakti

12 Април, 2013 13:11 1 195 0

Започват проверки за направленията за личните лекари

Започват проверки за направленията за личните лекари - 1
Снимка: БГНЕС

Проверки на издадените от личните лекари направления за специалист започват в цялата страна. Това съобщи в Бургас министърът на здравеопазването проф. Николай Петров и уточни, че целта е да се проверят сигналите за изчерпване на направленията в доболничната помощ. Проблем с направленията за специалисти няма, категорично заяви управителят на НЗОК Пламен Цеков.

За тримесечието са им раздадени достатъчно направления. Имат възможност ако имат недостиг да ползват така наречените прословути 10%. Имат възможност да прехвърлят от диспансерни случаи на използвани направления, имат още една четвърта възможност, ако изразходят всички направления по останалите три възможности да поискат от Районната здравноосигурителна каза допълнително направления, каза пред БНР Пламен Цеков.

Според Цеков има създаден механизъм личните лекари да получават допълнително направления.

За първото тримесечие имаме изпълнение на 95 процента от това, което сме предвидили, тоест нямаме и сто процента усвояемост. Имаме достатъчен резерв.

Съвместна проверка на здравните инспекции с представители на здравноосигурителната каса ще трябва да установи има ли проблем с направленията, каза министърът на здрвеопазването професор Николай Петров.

Действително има някакво недоразумение в информацията, от едната и другата страна. Аз съм разпоредил една проверка за да видя дали това е така, в какъв обем е това, ако е така, кои точно направления са в недостатъчност, има ли пациенти, защото това няма да го допусна, да останат без направления. Разбирате, че само на думи и „този казал”, аз не мога да се доверя, защото искам да видя факти, уточни проф. Николай Петров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА