23 Август, 2021 10:57 1 868 3

Ураган прекъсна концерта за възстановяването на Ню Йорк от COVID-19

  • ню йорк-
  • възстановен-
  • коронавирус-
  • ураган-
  • буря-
  • концерт

Куп звезди трябваше да се изявят на сцената на прекъснатия концерт

Ураган прекъсна концерта за възстановяването на Ню Йорк от COVID-19 - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Грандиозен концерт с участието на суперзвезди в Сентръл парк, организиран с цел да отбележи възстановяването на Ню Йорк от коронавируса, беше прекратен заради проливния дъжд и настъпването на урагана Хенри, съобщиха световните агенции.

Организаторите помолиха публиката да напусне парка по време на изпълнението на Бари Манилоу заради опасността от гръмотевична буря.

От нюйоркската полиция съобщиха в събота вечер, че публиката е получила чрез Туитър съобщение "спокойно да се придвижи до най-близките изходи и да излезе извън територията на парка" заедно с уточнението, че това не е извънредна ситуация, след като към 19:30 часа местно време паднала светкавица.

Ураган прекъсна концерта за възстановяването на Ню Йорк от COVID-19

След известно объркване и неяснота по въпроса дали концертът може да продължи по-късно, кметът Бил де Блазио написа в Туитър, че независимо от разочарованието, че концертът е приключил преждевременно, на първо място е безопасността на всички присъстващи.

Широко рекламираното събитие с участието на легенди и звезди като Брус Спрингстийн, Пол Саймън, Дженифър Хъдсън, Карлос Сантана, Ел Ел Кул Джей, Андреа Бочели привлече многохилядна публика. Част от пропуските бяха безплатни. През седмицата преди концерта бяха организирани и други музикални изяви на открито.

През същия период броят на новите случаи на COVID-19 в мегаполиса бе средно под 2000 на ден, което бележи значителен ръст в сравнение със средно 200 случая на ден в Ню Йорк в края на месец юни, когато бе обявен концертът. Около 54 на сто от жителите на града са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Публиката на концерта трябваше да представи документ за имунизация срещу новия коронавирус.

Импровизиран миниконцерт от гримьорната изнесе рок група "Килърс" след прекратяването на концерта, съобщи ТАСС. Музикантите изпяха без съпровод, но с участието на всички присъстващи, версия на хита си "Mr. Brightside" и запис от изпълнението беше стриймван онлайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    8 0 Отговор
    Тоя отгоре определено се опитва да ви каже нещо... 😂
  • 2 Гост

    6 1 Отговор
    Това е нейният начин, природата да каже НЕ.
  • 3 Напротив

    4 0 Отговор
    Природата, е най точна, в САЩ. ураганът е нещо мнооого страшно.... съществува неграмотницо ковид, ваксини не съществуват..,!